fbq
Maine meni mutta tuomiota ei tule - Kevin Spaceyn rikossyyte seksuaalisesta ahdistelusta kaatui ja siviilikanne hylättiin | Seiska
Rikos
18.07.2019 19:05
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Spacey
Maine meni mutta tuomiota ei tule - Kevin Spaceyn rikossyyte seksuaalisesta ahdistelusta kaatui ja siviilikanne hylättiin
Rikos
18.07.2019 19:05
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Näyttelijä Kevin Spaceyn ahdistelujuttu koski Nantucketin lomasaarella, Massachusettsissa Yhdysvalloissa, vuonna 2016 tapahtunutta välikohtausta. Syytösten mukaan näyttelijä olisi tarjonnut alkoholia nuorelle miehelle, joka oli tuolloin vielä osavaltion lakien mukaan alaikäinen. Nuorukainen oli päihtynyt ja Spacey olisi väitteiden mukaan alkanut ahdistella tätä seksuaalisesti.

Tapauksen veti julkisuuteen nuoren miehen äiti, joka on Yhdysvalloissa tunnettu televisiokasvo. Monimutkaisen oikeusprosessin jälkeen sekä Spaceyta vastaan nostettu rikossyyte että nuorukaisen nostama siviilikanne on hylätty.

Ahdistelusta Spaceytä syyttänyt mies kieltäytyi lopulta todistamasta oikeudessa. Jutussa keskiöön nousi ristiriitainen todistusaineisto, ja etenkin asianomistajan matkapuhelimen tiedot sekä tallenteet. Lue lisää Seiskan arkistojutusta klikkaamalla tästä.

Oscar-palkitun Spaceyn uralle kohulla on ollut vakavia seurauksia. Hänet on käytännössä suljettu elokuva-alalta. Tosin ennen oikeusjuttua useat miehet olivat kertoneet Spaceyn epäasiallisesta käytöksestä ja seksuaalisesta ahdistelusta, joka on väitteiden mukaan ollut pitkäaikaista ja toistuvaa.