fbq
Rikos
02.04.2020 11:44
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
rs
"Mä olen se Cobra" Niko Ranta-aho tunnustaa kaiken - korjasi syyttäjää tässä asiassa!
Rikos
02.04.2020 11:44
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Katiska-jutun pääsyytetty Niko Ranta-aho on tunnustanut Helsingin käräjäoikeudelle olleensa massiivisen huumekaupan pyörittäjä, Cobra. Näin ollen hän myönsi syytteet törkeistä huumausainerikoksista ja dopingrikoksista oikeiksi.

Tunnustuksessaan"Cobra" tähdensi, että syyttäjän esittämät määrät maahantuoduista huumeista eivät ole tarkkoja. Niko ei kuitenkaan itse määriä tarkentanut, koska "ei muista tarkasti".

- Jotain on saattanut mennä multa ohi. Esimerkiksi 5000 pilleriä on aika minimaalinen määrä mulle, hän sanoi. 

Ennen tunnustusta Niko oli vienyt poliisit huumekätköille Uudellamaalla. Piiloista paljastui kilokaupalla MDMA-huumetta ja amfetamiinia, jotka oli tarkoitettu myytäväksi Suomessa.

e

Niko ja Sofia reissasivat paljon. Paparazzikuva lentoasemalta, 2018.

Niko kertoi oikeudelle, että hän järjesti aineiden maahantuonnin ulkomailta Suomeen. Niko oli luonut verkoston, jossa eri portaat eivät tunteneet toisiaan. Hän itse esimerkiksi sanoi tunteneensa vain omien varastojensa hoitajat, mutta ei niitä, jotka kuljettivat aineet maasta tai paikasta toiseen. 

- Elikkä mä olen ilmottanut, että mulle tulee tavaraa, enempää kertomatta, että mitä siellä on. Vastaanottajat ja varastomiehet eivät ole tienneet, mitä lavat sisältävät määriltään, Niko selitti kuviota yleisellä tasolla. 

Oikeus kuuli Nikon tunnustuksen videoyhteyden välityksellä, Rikosseuraamuslaitoksen tiloista Turusta. Puheenvuorojen välissä Niko näytti tylsistyneeltä ja välillä hänen äänessään oli piikikäs sävy, Seiskan toimittaja Niki Miettinen raportoi paikan päältä, Helsingin oikeustalolta torstaina 2.4.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »