fbq
Rikos
02.12.2020 06:02
Teksti: Anna Tenhu|Kuvat: Seiskan arkisto, All Over Press ja Valitut palat
Martina Aitolehti
Katso pidätyskuva! Tässä on Martina Aitolehden mystinen rakas Herra B – sekaantui Ruotsin rikoshistorian röyhkeimpään ryöstöön!
Rikos
02.12.2020 06:02
Teksti: Anna Tenhu|Kuvat: Seiskan arkisto, All Over Press ja Valitut palat

Hyvinvointivalmentaja-uraa luova Martina Aitolehti, 38, on rakastunut nainen. Seiska paljasti jo syyskuussa, että julkkiskaunotar vietti kuuman lemmenloman ”tumman miljonäärin” kanssa Dubaissa. Herra B:ksi kutsumansa ruotsalaismiehen Martina on tavannut kesällä Ibizalla.

Lemmenlomailu jatkui toissa viikolla, kun Martina ja herra B nauttivat toisistaan Dubaissa.

Tältä näyttää rakastunut, inspiroitunut, motivoitunut, tasapainoinen, terve ja hyvinvoiva nainen, Martina julistaa Instagramissa.

Lue myös: Martina Aitolehti yllättää: Avoin rakkaudentunnustus somessa - tuore romanssi ruotsalaismiljonäärin kanssa roihuaa!

Martina ei ole tuonut herra B:tä julkisuuteen, mutta on esitellyt tämän lähipiirilleen. Lähipiirin mukaan suhde on vakava.  Kuva vuodelta 2013.
Martina ei ole tuonut herra B:tä julkisuuteen, mutta on esitellyt tämän lähipiirilleen. Lähipiirin mukaan suhde on vakava.  Kuva vuodelta 2013.

Vuosisadan taidevarkaus

Seiskan selvityksen mukaan Martinan rakas on irakilaissyntyinen, Ruotsissa pitkään asunut 42-vuotias mies, jolla on sangen värikäs tausta ja rikoshistoria. Seiskan saamat tiedot perustuvat ruotsalaisiin viranomais- ja medialähteisiin.  

Myös Herra B:n kaksi nuorempaa veljeäkin ovat olleet tekemisissä polisiin kanssa.

Vuonna 2000 Ruotsin kansallismuseoon tehtiin röyhkeä ryöstö. Rikolliset anastivat mittaamattoman arvokkaan, kansallisaarteena pidetyn Rembrandtin taulun sekä kaksi muuta arvomaalausta.

Rosvokopla ryösti taulut toimintaelokuvan tyyliin kommandopipot päässä ja pistooleilla museon henkilökuntaa uhaten.

Miehet pakenivat satamassa odottaneella veneellä. Autonsa he sytyttivät tuleen ja viskelivät kadulle teräspiikkejä puhkomaan poliisiautojen renkaat.

Aseellista ryöstöä onkin kuvailtu vuosisadan röyhkeimmäksi taidevarkaudeksi.

Lue myös: Martina Aitolehden ruotsalaisrakas sekaantui vuosisadan taideryöstöön! Rosvokopla iski Hollywood-tyyliin – Martinan Herra B yritti myydä Rembrandtin arvoteosta!

Rosvokopla iski 22.12.2000 Ruotsin kansallismuseoon Hollywood-tyyliin ja anasti kolme arvotaulua: yhden Rembrandtin ja kaksi Renoiria.
Rosvokopla iski 22.12.2000 Ruotsin kansallismuseoon Hollywood-tyyliin ja anasti kolme arvotaulua: yhden Rembrandtin ja kaksi Renoiria.

FBI viritti ansan

Ruotsin viranomaiset saivat varsin pian takaisin yhden tauluista. Samalla pidätettiin kolmetoista ihmistä, joiden joukossa oli kolme irakilaissyntyistä veljestä. Yksi herra B:n veljistä sai vankeustuomion, mutta herra B ja nuorin veljeksistä pääsivät vapaaksi eikä heitä tuomittu osallisuudesta ryöstöön.

Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI:n taiderikosryhmä ja sen agentti ryhtyivät jäljittämään kateissa olevia taideteoksia. Lopulta vuonna 2005 viritettiin tuloksekas ansa Kööpenhaminaan.

FBI:n agentti tekeytyi taidekauppiaaksi ja johdatti ryöstäjät ansaan. Agentti houkutteli herra B:n salakuljettamaan arvotaulun hotellihuoneeseen, jossa kauppa tapahtui.

Heti kaupanteon jälkeen herra B veljineen pidätettiin, ja heidät tuomittiin varastetun tavaran hallussapidosta.

Miesten onneksi ruotsalainen hovioikeus kumosi tuomiot sillä perusteella, että ryöstäjät toimivat Yhdysvaltain FBI:n ja Ruotsin poliisin ”yllytyksestä”. Taulut saatiin kuitenkin takaisin.

Lue myös: FBI viritti ansan! Näin Martina Aitolehden Herra B -rakas jäi kiinni – hovioikeus kumosi tuomion!

Tätä mittaamattoman arvokasta Rembrandtin omakuvaa Herra B yritti myydä ostajaksi tekeytyneelle FBI-agentille viisi vuotta museovarkauden jälkeen. Kuvaa on ollut helppo kuljettaa, koska se on suunnilleen postikortin kokoinen.
Tätä mittaamattoman arvokasta Rembrandtin omakuvaa Herra B yritti myydä ostajaksi tekeytyneelle FBI-agentille viisi vuotta museovarkauden jälkeen. Kuvaa on ollut helppo kuljettaa, koska se on suunnilleen postikortin kokoinen.

Luvaton ase

Taidevarkaudesta on kirjoitettu lukuisia juttuja ympäri maailman median, ja herra B on mainittu omalla nimellään. FBI-agentti teki tapauksesta jopa kirjan.

Yksi herra B:n veljistä oli mukana toisessakin kohuryöstössä. Helikopterilla liikkuneet ryöstäjät veivät syksyllä 2009 arvokuljetuksia hoitavan yhtiön varastosta Tukholmassa useita miljoonia. Veli tuomittiin kahdeksan vuoden vankeuteen. Herra B ei ollut osallisena tässä ryöstössä.

Herra B ei kuitenkaan ole ollut puhdas pulmunen. Hän on ruotsalaisten viranomaislähteiden mukaan joutunut oikeuden kanssa tekemisiin muun muassa luvattomasta aseesta ja velkariidasta. Vuonna 2010 hän sai tuomion väärennetyn rahan hallussapidosta.

Lue myös: Väärennettyä rahaa ja luvaton ase! Martina Aitolehden ruotsalaisrakkaan taustalta paljastui lisää rötöksiä!

Herra B:n pidätyskuva on levinnyt mediassa laajalle, sillä B on ollut mukana kansainvälistä huomiota herättävässä rikollistoiminnassa.
Herra B:n pidätyskuva on levinnyt mediassa laajalle, sillä B on ollut mukana kansainvälistä huomiota herättävässä rikollistoiminnassa.

Treeni yhdistää

Herra B on ollut aiemmin naimisissa ruotsalainen naisen kanssa. Marraskuisella Dubain-lomallaan Martina jakoi kuvan tiukassa kunnossa olevasta miehestään, joten pariskuntaa yhdistää ainakin intohimoinen saliharrastus. Raamikas herra B on itsekin valmentanut ja treenauttanut voimailijoita.

Lue myös: Mitkä kropat! Rakastunut Martina Aitolehti ja missikaunotar Anni Uusivirta tekivät pyöräretken tiukoissa trikoissa - kuvat!

Martina on Seiskan tietojen mukaan esitellyt herra B:n myös perheelleen ja kertonut lähipiirilleen suunnittelevansa miehen kanssa jopa yhteen muuttamista.

Kun Seiska syyskuussa tiedusteli Martinalta ruotsalaismiehestä, hän viestitti reportterille silmää iskevän hymiön kera:

Siinä teille tutkittavaa.