fbqHirmuinen mediamylläkkä Jari Sillanpään huumeoikeudenkäynnissä - kohulaulaja kohtasi muut syytetyt: "On se jännä!" Katso video! | Seiska
Katso videot!
Jari Sillanpää

Hirmuinen mediamylläkkä Jari Sillanpään huumeoikeudenkäynnissä - kohulaulaja kohtasi muut syytetyt: "On se jännä!" Katso video!

Rikos | 08.08.2018 12:31

Laulaja Jari Sillanpään aiheutti melkoisen mediamylläkän Helsingin käräjäoikeudessa keskiviikkona, kun hän saapui vastaamaan syytteisiin huumausainerikoksista.

Kun Sillanpää saapui käräjäoikeuteen turvatarkastuksen läpi, häntä odotti kymmenien toimittajien ja valokuvaajien joukko, jotka kärttivät laulajalta kommenttia oikeudenkäyntiin liittyen.

- Tää on ihan kuin Hollywoodissa, Sillanpää parahti kesken turvatarkastuksen hyväntuulisena.

LUE LISÄÄ: Syyttäjä vaatii Jari Sillanpäälle vähintään vuoden vankeutta!

Saapuessaan oikeussaliin Sillanpää antoi kommnetteja varsin avoimeen tyyliin.

- Pikkaisen jännittää, mutta avoimin mielin otan tämänkin kokemuksen vastaan.

- Kyllä mä avoimin mielin otan kaiken tämän vastaan. Kesä on ollut mitä mahtavin. On ollut ihanaa kiertää ja on ollut ilo kohdata iso yleisö., Sillanpää lausui ennen astumista oikeussaliin.

Sillanpään lisäksi oikeussaliin asteli joukko muitakin huumevyyhdissä syytettyjä. Muut syytetyt peittivät kasvonsa, mutta Sillanpää istui tuolillaan hymyilevänä eikä peitellyt itseään.

- On se jännä, että kaikkeen tottuu, Sillanpää sanoi ennen oikeudenkäynnin alkua.

KATSO VIDEO TILANTEESTA ALTA!

Jutussa on syytettynä yhteensä 12 miestä. Huumevyyhdin pääsyytetty on 50-vuotias helsinkiläinen fetissimies, jonka epäillään myyneen metamfetamiinia Sillanpäälle sekä muille syytetyille.

KATSO LISÄÄ: Tässä on Jari Sillanpään huumekuriiri, mystinen fetissimies – kuvat! Seiska tapasi hovihankkijan vankilasta vapautumisen päivänä

KATSO MYÖS: Jari Sillanpään kristalliliigan rajut taustat: Huumeringin johdossa mystinen fetissimies - veti kuuluisaa järjestöä!

Syyttäjä vaatii vähintään vuoden tuomiota

Sillanpää myönsi keskiviikkona käräjäoikeudessa hankkineensa, käyttäneensä ja levittäneensä vastikkeetta ystävilleen yhteensä 118 grammaa kristallimuotoista metamfetamiinia.

LUE: Jari Sillanpää puhkesi itkuun oikeudessa: näin kauan hän on ollut ilman huumeita – kuvat kohulaulajan kyynelistä! 

Vaikka määrä on suuri, Sillanpää hankki huumeet pienissä erissä lähes 3,5 vuoden aikana ja erittäin vaarallinen aine hankittiin pääsääntöisesti Sillanpään omaan käyttöön. Sen takia syyttäjä hakee Sillanpäälle tuomiota ainoastaan perusmuotoisesta huumausainerikoksesta, eikä törkeästä huumausainerikoksesta.

Syyttäjä vaatii rangaistukseksi vähintään vuoden ja enintään 1,5 vuoden vankeusrangaistusta. Syyttäjän mukaan rangaistuksen mittaaminen tässä tapauksessa lähtee siitä, kuinka suuri on ollut isoin kerralla ostettu erä. Syyttäjän mukaan Sillanpää on ostanut suurimmillaan 10 gramman kertaerän ja suurin osa ostoista on ollut kolmen gramman eriä. Koska Sillanpäällä ei ole aiempaa rikosrekisteriä, syyttäjän mukaan rangaistus voi olla ehdollinen.

LUE: Jari Sillanpää myönsi oikeudessa syytteen huumausainerikoksesta! Poikaystävä Siim ei saapunut paikalle haasteesta huolimatta

LUE: Sillanpäälle luettiin toinenkin huumausainerikossyyte: tekopaikka Thaimaa! 

Sillanpään puolustus vetosi oikeudessa siihen, että Sillanpää on jo negatiivisen julkisuuden takia saanut melkoisen rangaistuksen ja sen takia hänen tulisi selvitä sakkorangaistuksella tai enintään kuukauden ehdollisella. Syyttäjän mukaan metamfetamiinista pitäisi saada tuomio kokaiinin rangaistusasteikolla, mutta puolustuksen mukaan amfetamiinin rangaistusasteikolla. Kristallimuotoinen metamfetamiini on Suomessa vielä niin harvinaista, ettei sille ole omaa rangaistusasteikkoa.

Tuomio annetaan perjantaina 17. elokuuta.

Teksti:Sami Sinokki, Mika Seppänen
Kuvat:Kristian Wallin, Matti Matikainen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!