fbq
Rikos
29.11.2020 07:01
Teksti: Anna Tenhu|Kuvat: Seiskan arkisto, All Over Press ja Valitut palat
Martina Aitolehti
FBI viritti ansan! Näin Martina Aitolehden Herra B -rakas jäi kiinni – hovioikeus kumosi tuomion!
Rikos
29.11.2020 07:01
Teksti: Anna Tenhu|Kuvat: Seiskan arkisto, All Over Press ja Valitut palat

Seiskan selvityksen mukaan julkkiskaunotar Martina Aitolehden, 38, rakas Herra B on irakilaissyntyinen, Ruotsissa pitkään asunut 42-vuotias mies, jolla on sangen värikäs tausta ja rikoshistoria. Seiskan saamat tiedot perustuvat ruotsalaisiin viranomais- ja medialähteisiin.  

Myös Herra B:n kaksi nuorempaa veljeäkin ovat olleet tekemisissä polisiin kanssa.

Vuonna 2000 Ruotsin kansallismuseoon tehtiin röyhkeä ryöstö. Rikolliset anastivat mittaamattoman arvokkaan, kansallisaarteena pidetyn Rembrandtin taulun sekä kaksi muuta arvomaalausta.

Rosvokopla iski 22.12.2000 Ruotsin kansallismuseoon Hollywood-tyyliin ja anasti kolme arvotaulua: yhden Rembrandtin ja kaksi Renoiria.
Rosvokopla iski 22.12.2000 Ruotsin kansallismuseoon Hollywood-tyyliin ja anasti kolme arvotaulua: yhden Rembrandtin ja kaksi Renoiria.

Lue myös: Superpaljastus: FBI jahtasi Martina Aitolehden ruotsalaisrakasta – Herra B:llä hurja rikostausta!

FBI viritti ansan

Ruotsin viranomaiset saivat varsin pian takaisin yhden tauluista. Samalla pidätettiin kolmetoista ihmistä, joiden joukossa oli kolme irakilaissyntyistä veljestä. Yksi herra B:n veljistä sai vankeustuomion, mutta herra B ja nuorin veljeksistä pääsivät vapaaksi eikä heitä tuomittu osallisuudesta ryöstöön.

Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI:n taiderikosryhmä ja sen agentti ryhtyivät jäljittämään kateissa olevia taideteoksia. Lopulta vuonna 2005 viritettiin tuloksekas ansa Kööpenhaminaan.

Lue myös: Martina Aitolehden ruotsalaisrakas sekaantui vuosisadan taideryöstöön! Rosvokopla iski Hollywood-tyyliin – Martinan Herra B yritti myydä Rembrandtin arvoteosta!

FBI:n agentti tekeytyi taidekauppiaaksi ja johdatti ryöstäjät ansaan. Agentti houkutteli herra B:n salakuljettamaan arvotaulun hotellihuoneeseen, jossa kauppa tapahtui.

Tätä mittaamattoman arvokasta Rembrantin omakuvaa Herra B yritti myydä ostajaksi tekeytyneelle FBI-agentille viisi vuotta museovarkauden jälkeen. Kuvaa on ollut helppo kuljettaa, koska se on suunnilleen postikortin kokoinen.
Tätä mittaamattoman arvokasta Rembrandtin omakuvaa Herra B yritti myydä ostajaksi tekeytyneelle FBI-agentille viisi vuotta museovarkauden jälkeen. Kuvaa on ollut helppo kuljettaa, koska se on suunnilleen postikortin kokoinen.

 

Heti kaupanteon jälkeen herra B veljineen pidätettiin, ja heidät tuomittiin varastetun tavaran hallussapidosta.

Miesten onneksi ruotsalainen hovioikeus kumosi tuomiot sillä perusteella, että ryöstäjät toimivat Yhdysvaltain FBI:n ja Ruotsin poliisin ”yllytyksestä”. Taulut saatiin kuitenkin takaisin.