fbq
Sami Uotila

Ex-alppihiihtäjä Sami Uotilalle vapauttava tuomio – juristilta messevä lasku

Syyttäjä väitti Sami Uotilan syyllistyneen todistajan vaikuttamiseen, mutta käräjäoikeus totesi ex-alpinistin syyttömäksi.

Uotilan vapauttava tuomio liittyy vuonna 2021 annettuun tuomioon, jossa ex-alppitähti todettiin syylliseksi törkeästä ympäristön turmelemisesta. Tuomio ei vielä ole lainvoimainen. 

Tuohon tuomioon liittyen syyttäjä nosti Uotilaa vastaan uuden rikossyytteen, jonka mukaan miestä syytettiin yllytyksestä perättömään lausumaan.

Ex-alppihiihtäjä Sami Uotila rikossyytteestään: "Täysin älytön ja järjetön"

Syyttäjän mukaan Uotila oli yrittänyt taivuttaa edelliseen oikeudenkäyntiin liittyvää todistajaa, ympäristökeskuksen virkamiestä, antamaan perättömän lausuman oikeudessa.

Syytteen mukaan Uotila oli soittanut kyseiselle todistajalle juuri ennen oikeudenkäyntiä, ja pyrkinyt puhelussa vaikuttamaan tulevaan todistajankertomukseen.

Nyt Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on antanut tuomion, jonka perusteella se hylkäsi Uotilan syytteet. 

Käräjäoikeus perusteli päätöstään muun muassa sillä, että asiassa jäi näyttämättä se, että ex-alppitähti olisi puhelinsoitollaan yrittänyt saada todistajaa salaamaan asioita tai antamaan vääriä lausuntoja. 

Samalla valtio tuomittiin maksamaan Uotilan oikeudenkäyntikulut. Häntä edusti lakimies Petteri Sotamaa

Tosin käräjäoikeus veti punakynää Sotamaan esittämille kuluille, joita se piti kohtuuttomana. Sotamaa ilmoitti oikeudenkäyntikuluikseen 9 858 euroa, mutta käräjäoikeuden mukaan kohtuulliset kulut olivat yhteensä 4 750 euroa. 

Uotila kommentoi Seiskalle jo aiemmin syytteitään.

- Tämä syyte on täysin älytön ja järjetön, mies puuskahti tuolloin Seiskalle.

Tuomio ei vielä ole lainvoimainen.