fbqEspanjan paloittelusurman shokkitaustat: Lierihattumies rustaili rakkausrunoja | Seiska
Rikos

Espanjan paloittelusurman shokkitaustat: Lierihattumies rustaili rakkausrunoja

Rikos | 25.11.2021 07:38

Marraskuun alussa Espanjaa järkyttäneestä paloittelusurmasta epäilty 70-vuotias suomalaismies on edelleen vangittuna ja odottaa oikeudenkäyntiä Torreviejassa. Uhri oli hänen 68-vuotias avovaimonsa.

Mies vangittiin ”sin flanza” -statuksella eli ilman mahdollisuutta päästä odottamaan oikeudenkäyntiä vapaalla jalalla.

Järkyttävä teko paljastui, kun supermarketin roskalaatikosta löytyi naisen jalka. Pian poliisi yhdisti tekoon 70-vuotiaan suomalaismiehen. Myöhemmin ruumiinosia löytyi lisää muun muassa pariskunnan kotoa.

Tunnusti teon

Tekonsa tunnustanut mies tunnetaan hyvin Torreviejan suomalaisyhteisössä. Hän oli kuuluisa lierihatustaan sekä runoistaan.

– Hän oli sellainen filosofi isolla F-kirjaimella. Hän puhui kauniita ja rustaili mielellään rakkausrunoja, Seiskalle kerrotaan.

70 vuotta täyttänyt paloittelijasurmasta epäilty mies tunnettiin Torreviejassa etenkin lierihatustaan. Rikos alkoi selvitä, kun supermarketin roskiksesta löytyi naisen jalka ja myöhemmin tyhjältä tontilta muita ruumiinosia.
70 vuotta täyttänyt paloittelijasurmasta epäilty mies tunnettiin Torreviejassa etenkin lierihatustaan. Rikos alkoi selvitä, kun supermarketin roskiksesta löytyi naisen jalka ja myöhemmin tyhjältä tontilta muita ruumiinosia.

Kunniallinen ammatti

Lierihattuinen mies ja hänen naisystävänsä olivat muuttaneet yhteen vajaa vuosi sitten.

Seiskan saamien tietojen mukaan mikään ei viitannut siihen, että mies voisi tehdä henkirikoksen.

– Hän on tehnyt uran opetusalalla ja kirjoittanut pari kirjaakin, Espanjasta kerrotaan.

Tuomio Suomessa

Suomessa miehellä on rikostuomiota vuosilta 2013–2014. Hän on saanut ne laittomasta uhkauksesta, lähestymiskiellon rikkomisesta ja kotirauhan rikkomisesta.
Laittomasta uhkauksesta hän selvisi sakkorangaistuksella, mutta lähestymiskiellon ja kotirauhan rikkomisesta hän sai seitsemän kuukautta ehdollista vankeutta.

Mies oli tuolloin tunkeutunut ex-vaimonsa kotiin puukon ja teippirullan kanssa.

Ensimmäisessä poliisikuulustelussa lierihattuinen mies kertoi halunneensa kiduttaa ja tappaa ex-vaimonsa. Oikeudessa hän pyörsi puheensa ja selitti olleensa poliisikuulusteluissa henkisesti huonossa kunnossa.

Teksti:Leena Ylimutka
Kuvat:Seiskan arkisto ja Seiskan lukija

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!