fbq
Rikos
23.10.2021 11:47
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: AOP
Einar-etu
Ei vielä kiinniottoja! Poliisi etsii kuumeisesti rap-tähti Einàrin murhaajia: "Tutkimme rikospaikkaa" - katso kuvat
Rikos
23.10.2021 11:47
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: AOP

Ruotsia järkyttäneen henkirikoksen tutkinnassa ei ole tullut vielä läpimurtoa ja supersuositun 19-vuotiaan rap-artisti Einàrin murhaajat ovat yhä pakosalla. Surmanlaukauksista eteläisen Tukholman Hammarbyn asuinalueella on kulunut jo kymmeniä tunteja, mutta lauantaina aamulla poliisilla ei ollut uutista kerrottavana.

- Me työskentelemme tämän tapauksen kimpussa ja olemme laajentaneet tutkintaa. Mitään tiedotettavaa meillä ei juuri tällä hetkellä ole, tiedottaja Anna Westberg kertoi.

Varmaa on, että poliisi pyrkii kaikin käytettävissä olevin keinon pääsemään ampujien jäljille. Tähän mennessä tutkinnasta tiedetään ainakin se, että poliisi epäilee murhaajia olleen "kaksi tai useampia".

Tapahtumapaikka
Rikospaikka. Oviaukon luo on pystytetty suojapeite. Rikospaikan vieressä on teknisten tutkioiden  havaintoja (keltaiset merkit).

Suuroperaatio

Vaikka tiedotuslinja on niukkaa, niin sanomattakin on selvää, että poliisilla on iso paine ratkaista Ruotsia järkyttänyt kylmäverinen ja teloitustyyliin tehty murha, joka tapahtui tukholmalaisella asuinalueella.

Kuvat rikospaikalta näyttävät, että poliisi pyrkii keräämään jokaisen käytettävissä olevan johtolangan. Poliisin teknikot ovat selvittäneet, mitä rikospaikan maastossa on.  Keskiöön saattavat nousta Hammarbyn asuinalueen valvontakameranauhat, joiden sisältöä poliisi on käynyt läpi heti perjantaiyöstä alkaen. 

- Työ paikan päällä jatkuu yhä ja meillä on käytössä lisäresursseja,  poliisin tiedottaja tyytyy toteamaan. 

Investig
Poliisin teknisiä tutkijoita rikospaikan maastossa, Hammarbyssa eteläisessä Tukholmassa. Eristetty alue käydään sentti sentiltä läpi. 

Vakavaa rikollisuutta

Einàrilla oli rikostaustaa jo teinivuosiltaan, eivätkä rötökset kadonneet hänen elämästään, vaikka hän saavutti kappaleillaan suursuosion ja ruotsalaisten arvostuksen omaehtoisena rap-artistina. 

Vaarallinen elämä kulminoitui keväällä 2020, kun kilpailevan ryhmittymän räppärit sieppasivat hänet, tekivät väkivaltaa ja ryöstivät uhriltaan omaisuutta. Einàrilla oli siis todellisia vihamiehiä, jotka olivat valmiina äärimmäisiin tekoihin häntä vastaan.

Ruotsalaismedioiden julkaisemien tietojen mukaan henkirikoksen motiivi voi liittyä oikeudenkäyntiin, jossa Einària oli määrä kuulla todistajana. Poliisin ja tuomioistuimen suuntaan Einàr oli pitänyt niin sanottua jäykkislinjaa, eli ei suostunut puhumaan sieppauksestaan. 

Kaappaus
Kuva: Samnytt-sivulla julkaistu otos. Kyseessä oli sieppaus (2020), jonka uhrina oli Einàr. Hän menetti pahoinpitelijöilleen omaisuuttaan ja häntä nöyryytettiin, mutta oli haluton todistamaan kaappaajiaan vastaan. 

Väkivallan aalto

Einàrin murhaan johtaneet seikat selviävät aikanaan oikeudenkäynnissä tekijöitä vastaan. Olisi nimittäin varsin epätodennäköistä, että Ruotsin poliisivoimat eivät lopulta pääsisi ampujien jäljille, vaikka työtä onkin paljon tehtävänä.

Aftonbladetin mukaan aseväkivalta on selvästi yleistynyt Ruotsissa. Pelkästään tänä vuonna poliisin tietoon on tullut satoja ampumisia. Niiden seurauksena on kuollut jo 40 ihmistä.

Einar
Musiikillinen lahjakkuus, kova työ ja sitä seurannut menestys tekivät nuoresta, rikostaustaisesta  miehestä arvostetun tekijän Ruotsin artistiskenessä. 

Lähteet: Aftonbladet, SVT, AOP.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »