fbq

Suuttuuko brittihovi? Prinsessa Diana palaa haamuna televisioon: "Kuinka mautonta!"

Netflixin suosikkisarja The Crownin uudella tuotantokaudella nähdään prinsessa Dianan haamu.

Netflixin The Crown -sarja kertoo Britannian kuningashuoneen vaiheista. Sarja on saanut innoituksensa tositapahtumista, mutta on suurelta osin fiktiivinen.

Arkistovideo: Kruununprinsessa Victoria ja puolisonsa vierailivat Loviisassa syyskuussa:

Uusin, kuudes tuotantokausi, käynnistyy 16. marraskuuta. Uudella kaudella isossa osassa on sydänten prinsessana tunnetun prinsessa Dianan traaginen kuolema autokolarissa Pariisissa vuonna 1997.

Uudesta kaudesta on saatu ennakkovihiä. Daily Mail uutisoi, että sarjan tekijät ovat tehneet melko radikaalin ratkaisun siinä, että sarjassa kuollut prinsessa Diana palaa haamuna puhumaan eksälleen, prinssi Charlesille ja anopilleen, kuningatar Elisabetille.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Mihin katosi Meghanin kihlasormus? Tässä totuus

Hovin sisäpiirilähteet kertoo lehdelle otaksuvansa, että tosielämän brittihovi on kaikkea muuta kuin mielissään Dianan haamusta televisiossa.

Lehden haastattelemien nimettömien sisäpiirilähteiden mukaan hovi pitänee haamuratkaisua mauttomana. Haamun uskotaan myös nostavan esiin kuninkaallisen perheen jäsenissä todella kivuliaita muistoja. Lähteet linjaavat, että aavetarina on sensaatiohakuisuutta.

Dinanan, jota näyttelee sarjassa Elizabeth Debicki, kerrotaan palaavan tuonpuoleisesta lohduttamaan surevaa prinssi Charlesia, jota näyttelee Dominic West. Kohtaus sijoittuu sairaalan ruumishuoneelle Pariisiin. Dianan aave puhuu itkevälle Charlesille. Dianan haamu kehuu Charlesia komeaksi ja muistuttaa tätä siitä, miten paljon hän rakasti häntä.

Kohupaljastus! Prinssi Philipin seksikirjasta vaiettiin vuosikymmeniä

Netflix-lähteen mukaan kyseisellä kohtauksella visualisoidaan hahmojen syvimpiä ajatuksia eikä kohtauksen tarkoitus ole olla yliluonnollinen.

Dianan haamu ilmestyy sarjassa myös kuningatar Elisabetille, joka kyynelehtii tilanteessa. Diana ja Elisabet tarttuvat tosiaan käsistä ja kuningatar kertoo Dianalle tämän aloittaneen surevan kansan keskuudessa vallankumouksen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tämän takia brittihovi valitsi Dianan – "Hän oli ainoa, joka oli jäljellä"

Buckinghamin palatsi ei ole kommentoinut sarjan tapahtumia ja ristiriitaisuuksia tosielämän tapahtumiin.

Sarjaa on esitetty vuodesta 2016 lähtien. Se on voittanut 21 Emmy-palkintoa ja seitsemän Golden Globe -palkintoa.