fbq
Kotimaa
08.12.2021 13:37
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: Seiskan arkisto
Sanna
Yöbilekohu kuumenee yhä ja jopa pääministerin eroa väläytellään - Sanna Marin pitää tiedotustilaisuuden kello 14:15
Kotimaa
08.12.2021 13:37
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: Seiskan arkisto

Itsenäisyyspäivää edeltävänä viikonloppuna yöelämään sekä korona-altistuneena että ilman valtioneuvoston virkapuhelinta viilettänyt pääministeri Sanna Marin (sd) pitää tiedotustilaisuuden Helsingissä tänään keskiviikkona (8.12.) kello 14:15.

Sanna kertoi itse aluksi bileillastaan, että ”hän oli illallisella miehensä kanssa, ja jatkoi siitä vapaaillan viettoon”. Seiska kuitenkin kertoi tiedonjanoiselle Suomen kansalle runsasti yksityiskohtia illan ja yön kulusta.

Tästä uutisesta kaikki alkoi: Bile-Sanna iski taas! Pääministeri Marin lipitti kaljaa, napsutteli sormiaan baarimikolle ja tanssi villisti Helsingin yössä - juhlat jatkuivat aamuun asti: salakuvat!

Kaksi ydinkysymystä

Seuraavat kaksi asiaa ovat edelleen keskustelun polttopisteessä. 

Ensinnäkin: miksi pääministeri ei noudattanut selväsanaista ohjetta pidättäytyä kontakteista, vaikka hän oli tietoinen korona-altistuksesta. Altistuminen oli tapahtunut työasioissa ulkoministeri Pekka Haaviston kanssa. Haaviston koronatartunta tuli tietoon lauantai-iltana.

Toiseksi: Miksi pääministerillä ei ollut mukana valtioneuvoston virkapuhelinta, johon turvallisuusasioista vastaava virkamies oli lähettänyt lauantai-iltana kaksi viestiä, joissa kehotettiin pidättäytymään kontakteista korona-altistuksen takia.

Sanna Marin on antanut erilaisia selityksiä kyseisen illan kulusta, viesteistä sekä hän on myös esittänyt pahoittelunsa. Tästä huolimatta, Bile-Sannan toiminta lauantaina 4.12. on ollut tasavallan ykköspuheenaiheena jo usean päivän ajan. Osa kansasta on sitä mieltä, että pääministerin pitäisi erota, sillä koronakriisin hoito bilekohun jälkeen ei ole enää uskottavalla tolalla.

Kello 14:15 pääministeri Sanna Marin kertoo oman näkemyksensä. Keskustelu aiheen ympärillä takuulla jatkuu vielä senkin jälkeen.

Pääministerin tiedotustilaisuutta seuraa luonnollisesti myös Seiska.

Korjattu 9.12. ulkoministerin koronatartunta tuli ilmi lauantai-iltana, ei "ennen viikonloppua" kuten jutussa virheellisesti alun perin kerrottiin.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »