fbqYö navetassa tai mielisairaalassa! Ahvenanmaa on täynnä eksoottisia matkakohteita | Seiska
Katso videot!

Yö navetassa tai mielisairaalassa! Ahvenanmaa on täynnä eksoottisia matkakohteita

Kotimaa | 03.07.2021 17:02

Autonomiselta Ahvenanmaalta löytyy uskomattoman hienoja majoituskohteita perinteisten hotellivierailujen rinnalle.

Silverskärin saari

Silverskärin saarella voi yöpyä esimerkiksi vanhassa navetassa, jonka upeasti remontoidut huoneet ovat nimetty rakennuksessa asuneiden lehmien mukaan. Saarella pystyt myös nauttimaan laadukkaasta ruuasta ja hulppeista juhlatiloista, joissa voi järjestää isommatkin juhlat. Paikalle on rakennettu perinteinen ja hyörysauna, jotka ovat aivan meren äärellä. Aktiivisemmalle lomailijalle saarelta löytyy myös tenniskenttä.

Silverskärin saari

Klobben-saari

Klobben-saarelta löytyy upea luonnonsauna, joka on rakennettu kahden kallion väliseen notkelmaan. Klobbenin uudet kalastusmajat tarjoavat ainutlaatuisen tavan eläytyä 1800-luvun saaristolaiselämään turvallisesti. Kalastusmökit tarjoisivat aikonaan yösijan saariston kalastajille silakanpyyntikauden aikana.

Klobben-saari

Strandpensionat Stalldalen

Godbyn kupeessa sijaitseva Strandpensionat Stalldalen tarjoaa vierailleen rauhallisen yöpymispaikan. Kiinteistö on entinen mielisairaala, joka rakennettiin vuonna 1934. Isäntä Christian Ekström tunnetaan paikallisten keskuudessa ystävällisyydestään, ja hän tarjoaa mielellään yöpyjille myös matkustusvinkkejä Ahvenanmaalla.

Majoituspaikan yhteydessä löytyvät myös paikallisasukkaiden seniorikodit ja opiskelijoiden asuntola sekä pieni leipomo.

Strandpensionat Stalldalen

Frisbeegolf-radat

Ahvenanmaalta löytyy tällä hetkellä 11 frisbeegolf-rataa. Radat ovat maksuttomat, joten tarvitset mukaan vain omat frisbeet. Huhujen mukaan lainakiekkoja voi tiedustella myös majoituspaikkojen vastaanotoista.

Frisbeegolf

Bomarsundin linnoitus

Bomarsundin linnoitus on Ahvenanmaan historian suurin sotilaallinen rakennus, jossa kuuluu jokaisen turistin vierailla. Englantilaiset ja ranskalaiset sotilaat pommittivat linnoitusta 1850-luvulla, jonka seurauksena se tuhoutui lähes täysin.

Bomarsundin linnoitus
Teksti:Monica Ollas
Kuvat:PASI MURTO, MONICA OLLAS, REBECKA ERIKSSON / VISIT ÅLAND, ALL OVER PRESS JA LEHTIKUVA

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!