fbq
Kotimaa
26.08.2021 21:01
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan arkisto, Vesa Tyni ja Nelonen
Miisa Nuorgam, Iikka Kivi ja Sami Hedberg
Yllätyspäätös! Koomikko Iikka Kivi ei enää halua tehdä yhteistyötä Sami Hedbergin kanssa: puolustaa Miisa Nuorgamia ahdistelukohussa ja sivaltaa pippelihuumorista
Kotimaa
26.08.2021 21:01
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan arkisto, Vesa Tyni ja Nelonen

Tunnettu stand up -koomikko Iikka Kivi ottaa tiukasti kantaa kollegansa Sami Hedbergin ympärillä vellovaan ahdistelukohuun tuoreessa Facebook-päivityksessään.

Muun muassa Naurun tasapaino -voittajana ja Stand Up! -ohjelmasta tunnettu Iikka kertoo, että hän on kieltäytynyt tekemästä töitä Hedbergin tuotantoyhtiölle, kunnes ”tämä tapaus on selvitetty juuriaan myöten”.

Kivi viittaa somevaikuttaja Miisa Nuorgamiin, joka kertoi kesällä, että häntä olisi ahdisteltu Hedbergin kiertueella.

Olin vuosia sitten duunissa yhden Suomen suosituimman koomikon kiertueella, ja siellä oli muutenkin hommat suht sekavia, mutta viimeinen niitti oli seksuaalinen ahdistelu, minkä takia lopetin, Miisa totesi somekanavissaan.

Lue lisää: Suosikkivaikuttaja syyttää valehtelijaksi! Näin vastaa Sami Hedberg: "Minua koskevat väitteet ovat perusteettomia"

Ennen keikan alkua kiertueen koomikon frendi, toinen koomikko tuli halaamaan ja samalla tarrasi jalkoväliin kiinni. Väliajalla olin menossa syömään, ja sama tyyppi odotti mua bäkkärillä alasti. Keikan jälkeen hän ihmetteli miksi "mökötän" ja perusteli tarraamistaan refleksillä, Miisa kuvaili tapahtumia Twitterissä ja Instagramissa.

Myöhemmin hän tarkensi Twitterissä, että tarkoitti Sami Hedbergiä ja Zaania eli Jean-Eric Chaumentiniä.

Puolustautui Iltalehdessä

Eilen (25.8.) Hedberg antoi haastattelun Iltalehdelle, jossa hän kertoi olleensa järkyttynyt ja voimaton kohuotsikoiden edessä.

En ole koskaan kohdellut naisia epäkorrektisti. Olen lapsesta saakka kasvanut naisten ympäröimänä, ja minut on kasvatettu kunnioittamaan naisia. Teen niin sekä yksityiselämässäni että kaikissa työyhteisöissä ja tuotannoissa, joissa olen mukana, Hedberg kertoi Iltalehdelle.

Hedberg myös väitti Iltalehdessä, että hän ei ollut koskaan kuullut Nuorgamin väitteistä ennen kesäkuista kohua. Kivi muistuttaa Facebook-päivityksessään Nuorgamin aiemmista julkaisuista.

Miisa Nuorgam on kuvakaappauksin todistanut, että hän kertoi kohtaamastaan ahdistelusta Hedbergin firman työntekijälle, ja tämä kehotti häntä vaikenemaan kokemastaan, Kivi kirjoittaa.

Sivaltaa Hedbergiä Luokkakokous-rooleista

Kiveä häiritsi Hedbergin haastattelussa myös se, että tämä rinnasti ahdistelun ja alapäävitsit toisiinsa. Hedberg totesi Iltalehdelle, että epäasiallinen kielenkäyttö tai alapäävitsit eivät ole osa häntä.

Ensinnäkin aika varmasti ovat, kun on KOLME ääritörkeää Luokkakokous-elokuvaa tehtynä. Ja toisekseen, pidän täysin asiattomana näiden asioiden yhdistämistä keskenään - ikään kuin mieltymys pippelihuumoriin olisi jonkinlainen indikaattori siitä, että ei kunnioita toisten koskemattomuutta. Ei ole, Kivi jyrähtää.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sami Hedberg (@samihedberg)

Lopuksi hän lähettää terveisensä suoraan Hedbergille:

Nyt pitäisi skarpata tämän homman kanssa ja aika helvetin nopeasti.
 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »