fbq
Kotimaa
23.02.2021 07:49
Teksti: Eetu Ampuja, Nastola|Kuvat: Pasi Murto
Anniina Valtonen
Ylen säälähetyksillä koko kansan tv-tähdeksi? Kultainen Venla -ehdokas Anniina Valtoselta täystyrmäys: Meteorologin ammatti on ihan väärä reitti julkkikseksi!
Kotimaa
23.02.2021 07:49
Teksti: Eetu Ampuja, Nastola|Kuvat: Pasi Murto

Lahtelaislähtöisen Anniina Valtosen työ- ja siviilielämän välillä vallitsee melkoinen kontrasti. Toisaalta 31-vuotias meteorologi lukeutuu Suomen suosituimpiin tv-esiintyjiin, toisaalta taas hän ei välitä julkisuudesta tuon taivaallista.

Koko yläasteajan näkymättömäksi kiusaajien takia tekeytynyt Anniina ei edes erityisemmin välitä olla esillä. Ilmatieteen laitoksen päivystävänä meteorologina hänen hommaansa vain kuuluu se, että välillä miljoonayleisölle kerrotaan suorassa Ylen tv-lähetyksessä, lähestyykö Suomea korkea- vai matalapaine, onko luvassa poutaa vai sadetta ja niin edelleen.

Lue myös: Tiskaamosta paistopisteelle! Täällä Ylen supersuosittu meteorologi Anniina Valtonen työskenteli ennen uraansa säämaailmassa – kuva!

Väärä reitti julkkikseksi

Mutta kun työt ovat paketissa, Nastolan ylpeys viihtyy parhaiten kaksistaan kotosalla aviomiehensä kanssa. Silti hän on supersuosittu ja ylistetty Ylen sääosuuksien tv-tähti ja vuoden parhaan tv-esiintyjän Kultainen Venla -voittajaehdokas.

– Se ei ole koskaan ollut itselleni mikään tavoite. En lähtenyt opiskelemaan meteorologiaa televisiouran vuoksi, vaan siksi, että halusin sääpäivystykseen – ja vielä tarkemmin lentosäämeteorologiksi, Anniina alleviivaa Seiskalle.

– Se on ihan väärä reitti, jos haluaisi julkkikseksi. Opinnot ovat hyvin haastavia ja lähes pelkästään matematiikkaa ja fysiikkaa. On ihan normaalia, että laskutehtävät sisältävät useita sivuja derivaatioita ja integraaleja.

Lue myös: Suomen suosituin tv-meteorologi Anniina Valtonen paljastaa: Näin löysin mieheni!

Anniina muistuttaa sääennusteen olevan nimenomaan ennuste. – Moni luulee, että se on lupaus. Kerromme vain, mitä hyvin suurella todennäköisyydellä tapahtuu.
Anniina muistuttaa sääennusteen olevan nimenomaan ennuste. – Moni luulee, että se on lupaus. Kerromme vain, mitä hyvin suurella todennäköisyydellä tapahtuu.

Valtava palautevyöry

Suosittu Anniina silti on. Nastolalainen on parhaillaan ehdolla vuoden parhaan tv-esiintyjän Kultainen Venla-palkinnon voittajaksi. Hän on ehdokkuudestaan vilpittömän iloinen, mutta pitää muutoin mahdollisimman matalaa profiilia.

– Jos joku kysyy, mitä teen työkseni, saatan sanoa olevani ilmakehän asiantuntija tai fysiikan opiskelija. Heti kun sanoo olevansa meteorologi, aletaan kysellä: ”Oletko telkkarissa? Millainen sää on? Miten kehtaat tehdä työtä, jossa saa valehdella?”

Lue myös: Ylen meteorologi Anniina Valtonen avoimena Seiskalle - Hyljeksitystä tytöstä koko kansan tv-suosikiksi!

– Telkkarin myötä palautetta tulee ihan valtavasti, lähinnä ulkonäöstäni: vaatteistani, hymystäni ja tavasta, jolla puhun ja seison. Joidenkin mielestä en esimerkiksi saisi hymyillä lainkaan, koska se ei muka ole uskottavaa. Pitäisi kuulemma olla hallittu, hillitty ja vakava ja että huumorin kukka on jossain muualla kuin silmäkulmassa, Anniina hymähtää.

Lue lisää Anniinasta tuoreimmasta Seiskasta!