fbq
Kotimaa
22.03.2021 17:04
Teksti: Anna Tenhu|Kuvat: Atte Kajova
Voimamiehiä valmentava Ilkka Kinnunen löysi päihdekuntoutuksesta hiomattoman timantin – ”Mietin heti, että tuossa on tuleva maailman vahvin mies”
Kotimaa
22.03.2021 17:04
Teksti: Anna Tenhu|Kuvat: Atte Kajova

Voimamies Ilkka Kinnunen muistetaan 1990-luvun hittisarjan Gladiaattoreiden Barbaarina. Tv-uransa jälkeen Ilkka on muun muassa perustanut kollegansa kanssa 16 osakilpailun mittaisen SCL-voimamiessarjan.

Nykyisin viisikymppinen Ilkka on kuntosaliohjaaja. Työssään hän käyttää aikaansa maksavien asiakkaiden lisäksi hyväntekeväisyyteen. Vaikka ex-gladiaattori itse on absolutisti, hän valmentaa entisiä narkomaaneja ja päihdeongelmaisia kuntoutusklinikka Helppi ry:n riveissä.

– Liikunta on Helpin kuntoutuksessa isossa roolissa. Jujuna on vaihtaa addiktoituneiden aivojen huonot riippuvuudet hyviin kuten urheiluun, Ilkka kertoo.

Maailmanmestari on kisannut  useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä voimamieskisoissa ja on  toinen SCL-sarjan perustajista.
Maailmanmestari on kisannut  useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä voimamieskisoissa ja on  toinen SCL-sarjan perustajista.

Lue myös: Muistatko Gladiaattoreiden Barbaarin? Tältä 90-luvun tv-tähti näyttää nyt – voimamies auttaa entisiä narkomaaneja

Hiomaton timantti

Valmentajauran suurin menestystarina on ollut Suomen vahvimman miehen Mika Törrön valmentaminen. Vuonna 2017 Ilkka näki Mikan kuntosalilla ja huomasi härkämäisen harjoittelijan ulkoisten puitteiden olevan kunnossa. Mikan 205-senttinen runko jätti kokeneen voimailukonkarinkin sanattomaksi.

– 191-senttisenä pidän itseäni isokokoisena, mutta Mikan rinnalla tunsin itseni pieneksi. Mikan olemus oli niin mahtava.

– Mika  Törrössä  säväytti  ulkomuodon lisäksi  voimamiehelle  sopiva  profiili ja  rauhallinen luonne, Ilkka  kehuu.
– Mika  Törrössä  säväytti  ulkomuodon lisäksi  voimamiehelle  sopiva  profiili ja  rauhallinen luonne, Ilkka  kehuu.

Lue myös: Mika Törrö kulki pitkän tien lastenkodista vankilan kautta Suomen vahvimmaksi: Tuntui uskomattomalta, että joku näki minussa jotain hyvää

Mika oli päihdekuntoutusjaksonsa alussa, mutta Ilkka ymmärsi löytäneensä hiomattoman timantin.

– Mietin heti, että tuossa on tuleva maailman vahvin mies, Ilkka kehuu.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »