fbq
Kotimaa
29.07.2021 22:12
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Matti Matikainen
Jarkko Tamminen
Viisi kohtaa viidestätoista toteutettu! Imitaattori Jarkko Tamminen paljastaa - näistä asioista haaveilen!
Kotimaa
29.07.2021 22:12
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Matti Matikainen

Imitaattori Jarkko Tamminen, 44, aloittaa ensi kuussa Kuuleeko..? -imitaatiokiertueen, jota on jouduttu siirtämään koronapandemian vuoksi jo kolmesti. Illan esityksessä käydään läpi ajankohtaisia aiheita, minkä lisäksi paikalliset tähdetkin saavat osansa imitoinneista. Tämän vuoksi esityksen nimi saakin aina peräänsä vierailtavan paikkakunnan nimen, kuten Kuuleeko Hyvinkää? tai Kuuleeko Pori?

Imitaattorina Jarkon repertuaari on laaja, sillä esimerkiksi 2013 Linnanmäen Peacock-teatterissa esitetyssä Stars Show’ssa imitaattori esitti yli neljääkymmentä eri hahmoa. Myös monia ääninäyttelijän rooleja tehnyt Jarkko on aloittanut dubbauksen ollessaan vain 15-vuotias. 

Lue myös: Hulvaton video! Jarkko Tamminen ottaa kantaa ajankohtaisiin uutisiin tuttuja julkkiksia imitoiden - päivän naurut!

Haaveet listattuina

Kunnianhimoinen monitoimimies kertookin Seiskalle, että hänellä on tapana koota listoja. Imitaattori on muun muassa tehnyt unelmistaan listan, jotta suunta tulevaisuudelle pysyisi selkeänä.

– Olen tehnyt sellaisen tietynlaisen "bucketlistan", jossa on viisitoista kohtaa. Niistä viisi taitaa olla jo toteutunut, Jarkko summaa.

– Siinä on erilaisia unelmia ja toiveita. Yksi, mikä saattaa olla vähän pöljä, on se, että minua harmittaa, etten ole vieläkään sitä maratonia juossut. Hieman kauhulla ajattelen, että olen 45-vuotias tänä vuonna, joten nyt se varmaan pitäisi jo juosta, imitaattori naureskelee.

Lue myös: Imitaattori Jarkko Tamminen ylistää vaimoaan: Sanna on minua hauskempi!

Jarkko myös paljastaa, että hänellä on ollut Helsinki City Marathon -tapahtuma merkattuna kalenteriin jo useasti, kuten on tänäkin vuonna. Kiireet kuitenkin puskevat päälle.

– Siihen en vielä ehdi. Tiedän, että olen sen suorituksen jälkeen ihan muussina, joten viikkoon ei saisi olla tapahtumia siinä ympärillä. Minulla on kuitenkin maratonia seuraavalla viikolla neljä esitystä, joten minun täytyy ehkä vielä tarkemmin miettiä tämä juttu, imitaattori pohtii.

– Ehkä puolimaratonista selviäisi niin, ettei olisi aivan yhtä tukossa.

Jarkko Tamminen

Ajanjuoksusta on myös hyötyä

Jarkon unelmalistalle mahtuu myös monia muita haaveita maratonin lisäksi.

– Siellä on maratonin lisäksi myös toisenlaisia asioita, kuten telkkaria, elokuvaa ja yksi seurapeli-idea. Pieniä asioita, joista osa on kuten maratonin juokseminen. Se on kiinni vain siitä, että treenaa ja juoksee pois. 

Esimerkkinä haaveesta, joka vaatii enemmän paneutumista, suunnittelua ja ajankäyttöä Jarkko mainitsee omaan elokuvaan liittyvän unelmansa. Teatterikorkeakoulusta näyttelijäksi valmistunut Jarkko toivookin, että pääsisi tulevaisuudessa myös näyttelemään enemmän.

– Leffaidealle pitää kuitenkin jostain saada rahoitus ja ajatusta pitää viedä eteenpäin. Se on projektina ainakin viisivuotinen, että se ihan oikeasti olisi mahdollinen. Tosin ideoimassani elokuvassa pääroolin esittäjä on 60-vuotias, joten ajattelen, että aika ainoastaan juoksee puolellani, imitaattori naurahtaa. 

Lue myös: Jarkko Tammisen hulvaton juhannusmuisto – hyödyntää nykyään esittäessä Andy McCoyta

Järjestelmällisyys tuo turvan

Suomen yksi tunnetuimmista imitaattoreista paljastaakin olevansa luonteeltaan järjestelmällinen. Listoja ja suunnitelmia Jarkko tekee mielellään pidemmälläkin tähtäimellä.

– Kyllä minulla on kaikki aika tarkkaan ylhäällä. Juuri tuossa viime viikolla tarkensin syksyn 2023 suunnitelmia. Ajattelen aika paljon etukäteen. 

Lue myös: Anopille kukkia, vaimolle salmiakkia! Imitaattori Jarkko Tamminen avautuu romantiikasta: Treffi-ilta kesken mökkikauden!

Syykin tähän on selvä. Jarkko kertoo, että vaikka usein ihmiset ihmettelevätkin sitä, kuinka mies ei stressaa kiireidensä keskellä, niin enemmän häntä ahdistaisi tietämättömyys.

– Joku joskus kysyi, että ahdistunko ikinä. Kiireestä en ahdistu, mutta muistan kuinka 2010 lähdin Kööpenhaminaan 4 kuukauden ikäisen esikoiseni ja vaimoni kanssa. Aloitin siellä laulukoulun ja tiesin, että se kestää minulla puoli vuotta. En tiennyt lainkaan, mitä sen jälkeen tapahtuu. Silloin muistan, että minulla oli tietynlaista ahdistusta. Mietin, että onko tässä lauluimitaatiossa mitään järkeä ja pystynkö minä tähän. 

Jarkko Tamminen

Vuosia kohti unelmaa

Kööpenhaminassa asumisen aikoihin Jarkko oli haaveillut omasta Stars Show’staan 12 vuotta. 

– Pohdin, että olenko tavoittelemassa kuuta taivaalta. Kööpenhaminassa katsoin Suomen televisiota, jossa alkoi juuri niihin aikoihin Putous. Mietin, että vitsit miten hieno ryhmä ja miten hienoja sketsejä. Minun pitäisi varmaan olla tekemässä jotain tuollaista, mutta olen nyt täällä ja meillä on vauva, eikä minulla ole selkeää suunnitelmaa. 

Lue myös: Imitaattori Jarkko Tamminen: Tyttäreltä tiukkaa palautetta iltasaduista!

Kun Jarkko eteni suunnitelmansa kanssa, elettiin vuotta 2011. Silloin imitaattori marssi Aleksanterin teatteriin, joka hallinnoi silloin Peacockia.

– Minulle sanottiin, että tämän vuoden pikkujoulukauteen en ehdi enää. Vastasin, etten tarkoittanut samaa vuotta, jolloin minulle kerrottiin, että 2012 syyskaudella on vielä tilaa. Sanoin puhuvani vuodesta 2013, jolloin sain vastauksen, ettei kukaan suunnittele kiertueitaan näin pitkälle eteenpäin.

Lue myös: Miljoonabisnestä pyörittävä imitaattori Jarkko Tamminen laittoi rahat kiinni kattohuoneistoon: 850 000 euron huima kattohuoneisto Helsingin ytimessä - kuvat!

Unelma kuitenkin kantoi vuosia eteenpäin ahkeran työn tuloksena. Jarkko myös oppi vuosien uurastuksesta sen, että päämäärien pitäminen selkeinä mielessä on hänelle sopivin tapa toimia.

– Silloin siitä tuli 2,5-vuotinen projekti ja maali, jota kohti menin. Sen jälkeen olen tykännyt pitää itselläni tällaisia suunnitelmia, että minulla on ainakin jotain, minkä tiedän toteuttavani. Minua ne ainakin auttavat, ja totta kai, tarpeen tullen suunnitelmia muutetaan. 

Piparjuuri, Varpusparvi... Jarkko Tamminen panee parastaan ja imitoi niin Juhani Tammista kuin EM-futiksen kunniaksi Pasi Rautiaistakin. Saa nauraa!