fbqVarasto täynnä muistoja Armi Aavikosta! Danny esittelee käsittämättömän aarreaittansa: varasto kuin kotimaisen kevyen musiikin museo! | Seiska
Danny

Varasto täynnä muistoja Armi Aavikosta! Danny esittelee käsittämättömän aarreaittansa: varasto kuin kotimaisen kevyen musiikin museo!

Kotimaa | 24.09.2021 07:14

Keskeltä raumalaista teollisuusaluetta löytyy hyvin vaatimattoman näköinen tasakattoinen varastorakennus. Ulkoa ei voisi mitenkään päätellä, millaisen määrän mittaamattoman arvokasta kotimaista popmusiikin kulttuurihistoriaa se sisältää.

Seiska on saanut harvinaisen kunnian päästä Ilkka ”Danny” Lipsasen, 78, henkilökohtaiselle varastolle. Oikeastaan varasto on terminä vähättelevä, sillä kyseessä on oikeammin valtava kokoelma kotimaisen kevyen musiikin historiaa.

Alun perin Iso D varastoi maankuulussa Danny Show’ssaan käyttämänsä rekvisiitan Rauman sukukartanolleen. Kun kartano myöhemmin vaihtoi omistajaa, Danny hankki merenrantakaupungin laitamilta yli 200-neliöisen kosteussuojatun tilan.

Lue myös: Kumpi kestää pidempään löylyissä, Helmi vai Danny? 20-vuotias blondi punastelee – sitten 78-vuotias Iso D täräyttää tiskiin paljonpuhuvan vastauksen

Armin kuuluisat asut

Jo pelkät puvut saavat vieraan leuan loksahtamaan lattiaan. Danny kierrättää vieraitaan valtavien vaaterekkien väleissä, joihin on ripustettu toinen toistaan näyttävämpiä esiintymisasuja. Kaikki on varta vasten teetettyjä ja yhä moitteettomassa järjestyksessä.

Muutaman mallinuken päälle on asetettu poimintoja asuista: 1970-luvun keltainen haalariasu kumartaa selvästi Bruce Leen suuntaan. Elektroninen ja villisti välkkyvä liiviasu taas on vuosituhannen vaihteesta.

– Täällä on myös kaikki tanssijoiden ja laulajien, myös Armin käyttämät asut. Täältä löytyy kyllä kaikki mahdollinen sitten joskus, jos tehdään joku näyttely Abban tapaan, Danny myhäilee Seiskalle.

Tutustu Dannyn varastoon Seiska Klubissa!

Teksti:Eetu Ampuja, Rauma
Kuvat:Pasi Murto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!