fbq
Kotimaa
31.12.2021 16:03
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Lehtikuva, Allerin ja Seiskan arkisto
Menehtyneet
Vaikea sairaus vei Pave Maijasen, Kirsti Paakkanen jätti miljoonaperinnön Suomen lapsille – moni rakastettu suomalainen nukkui pois vuonna 2021
Kotimaa
31.12.2021 16:03
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Lehtikuva, Allerin ja Seiskan arkisto

Pave Maijanen kuoli tammikuussa 70-vuotiaana. Pitkän linjan muusikko sairasti parantumatonta hermosairautta ALSia, joka rappeuttaa lihasten toimintaa ohjaavia liikehermosoluja. Sairaus havaittiin syksyllä 2018, kun Pave hakeutui lääkäriin outojen lihaskramppien vuoksi. ALS romahdutti muusikon kunnon, ja hän joutui luopumaan laulamisesta sekä rakkaasta harrastuksestaan jääkiekosta. Pave osallistui vielä lokakuussa 2020 valokuvanäyttelynsä avajaisiin. Muusikko istui pyörätuolissa eikä pystynyt juuri enää puhumaan.

Pave Maijanen

Lue myös: Pave Maijasen tuhkat laskettiin keskelle Helsingin sydäntä – samalla hautausmaalla lepää monta artistitoveria

Pave soitti monissa yhtyeissä 1960-luvulta lähtien ja siirtyi soolouralle 1980-luvulla. Paven ikivihreitä hittejä ovat Lähtisitkö, Pidä huolta ja Elämän nälkä. Hän edusti Suomea Euroviisuissa vuonna 1992 Yamma yamma -kappaleella. Muusikko palkittiin Iskelmä-Finlandialla vuonna 2012.

Pavea kaipaamaan jäivät Liisa-vaimo, kaksi lasta ja neljä lastenlasta.

Lue myös: Sairauden uuvuttama Pave Maijanen elää muistoissa – näin lämpimästi supertähdet muistelivat muusikkolegendaa

Syöpä äidillä ja pojalla

Kirsti Wallasvaara

Kirsti Wallaswaara kuoli syöpään marraskuussa 78-vuotiaana. Käpy selän alla -näyttelijä sai diagnoosin vuonna 2015. Myös Kirstin esikoinen, ex-kiekkoilija Mikael Kotkaniemi sairastui tänä vuonna syöpään, ja häneltä leikattiin kasvain. Kirsti oli NHL-pelaaja Jesperi Kotkaniemen mummo.

Korona vei Callen

Carl Danhammer

Carl J. Danhammer kuoli syyskuussa 65-vuotiaana. Helmikuussa 2020 kohuliikemiehelle oli vaihdettu uusi maksa tuhoutuneen tilalle. Carl nousi aikoinaan julkisuuteen mentyään naimisiin Anu Saagimin kanssa. Hän työskenteli Matti Nykäsen managerina ja päätyi Ghanan prinssiksi.

Veljesriita jäi sopimatta

Matti Silmu

Matti Silmu kuoli helmikuussa 42-vuotiaana kotonaan. Matti ja hänen isoveljensä, Yölinnun keulakuva Simo Silmu riitautuivat, kun Matti sai yhtyeestä potkut vuonna 2017. Veljekset olivat erimielisiä sekä rahasta että potkuista, ja riitoja puitiin käräjillä. Matin toiveesta Simo-veljeä ei kutsuttu hautajaisiin.

Sydänkohtaus kotona

Kimmo Elomaa

Kimmo Elomaa kuoli maaliskuussa 68-vuotiaana. Värikäs liikemies sai sydänkohtaukseen kotonaan. Vaimo Kike Elomaa elvytti, mutta ei onnistunut pelastamaan miestään. Liikeurallaan Kimmo toimi Ruotsissa rakennusalalla. Hän sai tuomioita talousrikoksista vuosina 1990, 2003 ja 2019.

Tapaturmasta sairaalaan

Fredi

Matti Siitonen, taiteilijanimeltään Fredi, kuoli huhtikuussa 78-vuotiaana. Fredin kunto romahti talvella kotipihalla sattuneessa tapaturmassa. Pitkän linjan muusikko teki mittavan uran. Fredin viimeisiä vuosia varjosti suru, sillä laulajatytär Hanna-Riikka Siitonen kuoli syöpään 47-vuotiaana kesällä 2018.

Arvostettu kirjailija

Laila Hirvisaari

Laila Hirvisaari kuoli kesäkuussa 83-vuotiaana. Lailan isä kaatui jatkosodassa, ja sotavuodet vaikuttivat kirjailijan tuotantoon. Palkitut kirjat sijoittuvat entisille kotiseuduille Karjalaan. Lailan kirjailijatytär Eve Hietamies on kertonut saattavansa äitinsä kesken jääneen romaanin loppuun.

Rakastettu runoilija

Kirsi Kunnas

Kirsi Kunnas kuoli marraskuussa 96-vuotiaana. Taiteen akateemikko ja kirjailija tunnetaan parhaiten lastenrunoistaan ja lastenkirjoistaan, kuten Tiitiäisen tarinoita ja Hanhiemon iloinen lipas. Kirsiä kaipaamaan jäivät puoliso ja lapset, Eppu Normaali -yhtyeen muusikot Martti ja Mikko ”Pantse” Syrjä.

Miljoonaperintö Suomen lapsille

Kirsti Paakkanen

Kirsti Paakkanen kuoli marraskuussa 92-vuotiaana. Kun rahavaikeuksiin joutuneen Marimekon pelastanut Kirsti jäi eläkkeelle vuonna 2008, hän sai yrityksen myymisestä nykyrahassa mitattuna yli 50 miljoonaa euroa. Lapseton Kirsti testamenttasi omaisuutensa suomalaisille lapsille.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »