Uusi laki toi muutoksia lainakorkoihin - yhdistelylainojen kysyntä lähti kasvuun

Kotimaa | 23.02.2021 13:13

Tammikuussa alkanut kulutusluottojen korkokatto alensi uusista lainoista perittävää korkoa.

Vuoden alusta syyskuun loppuun asti uusista kulutusluotoista saa periä korkeintaan 10 prosentin korkoa. Lakimuutos on määräaikainen ja lokakuusta alkaen uusistakin lainoista voidaan jälleen periä yli 10 prosentin korkoa, jos lainasopimuksessa on tästä maininta.

 

Muutokset eivät koske luottokortteja tai osamaksuja

Lakimuutos ei kuitenkaan koske luottokorttivelkoja eikä osamaksuja ja niiden korko saa jatkossakin olla jopa 20 prosenttia. Uudesta kulutusluotosta peritään siis jopa alle puolet pienempää korkoa syyskuun loppuun asti kuin vastaavansuuruisesta luottokorttivelasta tai osamaksusta.

Suomalaiset näyttävät havahtuneet lainakorkojen muutoksiin, sillä yhdistelylainojen kysyntää kääntyi kasvuun heti tammikuun alussa. Muutos käy ilmi Etua.fi-lainapalvelun tilastoista.

Lainalaskurimme avulla voit määrittää sinulle sopivan lainan kuukausierän. 

 

Näin hyödynnät muutokset

Vanhojen kulutusluottojen korko ei automaattisesti muutu, vaan kuluttajan pitää itse hakea uutta lainaa ajantasaisella korolla. Yhdistelylainaa on vaivatonta hakea eikä hakemuksen jättäminen sido mitenkään.

Luottokorttivelat ja osamaksut kannattaakin nyt kilpailuttaa ja varmistaa, että lainojen korko on kilpailukykyinen. Yhdistelemällä kulutusluotot, luottokorttivelat ja osamaksut yhdeksi lainaksi säästät selvää rahaa tilinhoito- ja laskutuspalkkioissa, joita jokainen lainanmyöntäjä perii koron lisäksi joka kuukausi.

Pyydä yhdistelylainatarjous osoitteesta www.etua.fi 

Teksti:
Kuvat:
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!