fbqTörkeästä petoksesta epäillyn Sanna Kiisken ulosottorekisteri on hurjaa luettavaa: yli miljoonan euron velat | Seiska
Kotimaa
28.11.2021 12:01
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto
Sanna Kiiski
Törkeästä petoksesta epäillyn Sanna Kiisken ulosottorekisteri on hurjaa luettavaa: yli miljoonan euron velat
Kotimaa
28.11.2021 12:01
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto

Seiska uutisoi aikaisemmin tv:stä tutun juontaja Sanna Kiisken, 47, rikosepäilystä. Hän kertoi useille ihmisille tekevänsä pilottijaksoa uuteen Arvoa vai ei -tv-ohjelmaan, jossa ihmiset arvioisivat studioon tuotujen esineiden aitoutta. Koska ohjelmaan piti saada arvoesineitä, Sanna lähestyi useita tahoja esineiden lainauspyynnöllä.

Moni suostui ehdotukseen ja antoi arvoesineensä luottavaisesti Sannan haltuun. Eräskin lainaaja allekirjoitti 1 800 euron viikkosopimuksen arvokoruistaan.

Lue myös: Jopa 29 uhria! Sanna Kiisken raju rikosepäily: poliisi tutkii tv-toimittajaa

Pian paljastui, että Sanna oli vienyt hänelle luovutetut arvotavarat kahteen helsinkiläiseen panttilainaamoon ja saanut niistä rahaa.

Poliisi tutkii Sannan toimia muun muassa epäiltyjen törkeän petoksen ja identiteettivarkauden varalta. Rikosilmoitus on tehty vastikään, joten tutkinta on vasta alkuvaiheessa.

Poliisi tutkii Sannaa petoksesta epäiltynä. Tutkinta on vasta alussa.
Poliisi tutkii Sannaa petoksesta epäiltynä. Tutkinta on vasta alussa.

Lue myös: Huutokauppa jäädytettiin! Törkeästä petoksesta epäilty Sanna Kiiski vei lainaamansa arvoesineet kaniin

Ulosotossa yli miljoona euroa

Sanna Kiisken ulosottorekisteri on hurjaa luettavaa. Kahdeksan sivua pitkä rekisteri paljastaa, että hänellä on peräti 1,2 miljoonaa euroa ulosotossa.

Suurin osa velkojista on rahoituslaitoksia. Sannalta on mennyt ulosottoon myös yrittäjäeläkemaksuja, veroja ja jopa lasten uimakoulumaksuja.

Vuonna 2016 Sanna perusti Mumin Kaffe -kahvilaketjun. Kaksi vuotta myöhemmin yritys oli konkurssissa.
Vuonna 2016 Sanna perusti Mumin Kaffe -kahvilaketjun. Kaksi vuotta myöhemmin yritys oli konkurssissa.

Lue myös: Nyt puhuu Sanna Kiisken vedätyksen uhri: Teko vaatii kylmän rauhallista suunnitelmallisuutta

Sannan syöksykierre alkoi vuonna 2018, kun hänen perustamansa Cafe of Cartoons -yritys hakeutui konkurssiin. Firma pyöritti Mumin Kaffe -kahvilaketjua Suomessa ja Ruotsissa.

Ennen konkurssia Sanna ja yrityksen kahdeksan vähemmistöosakasta ajautuivat riitoihin. Vähemmistöosakkaat tekivät rikosilmoituksen muun muassa petoksesta, mutta juttu kuivui kasaan.

Konkurssin myötä Sannalle jäi yrityksen toimitusjohtajana, pääomistajana ja hallituksen puheenjohtajana maksunaisen osa. Hän oli itse sijoittanut yritykseen 200 000 euroa ja taannut yrityksen lainojakin reilulla 400 000 eurolla.