Tape Valkonen

Todisteena salattuja viestejä! Tape Valkosen tilaamat hurjat alkoholimäärät käräjillä – Tulli puuttui viinaralliin!

Kotimaa | 26.02.2021 06:37

Helsingin käräjäoikeudessa alettiin käsitellä viime viikolla dopingrikossyytteitä, joissa vaaditaan rangaistusta kohuyrittäjä Tiina Jylhälle, 58, ja hänen puolisolleen, kehonrakentaja Risto ”Tape” Valkoselle, 60.

Dopingvyyhden haastehakemuksesta selviää, että Tiinaa syytetään yhdestä törkeästä dopingrikoksesta.

Syyttäjä Heli Vesaajan mukaan Tiina on pitänyt hallussaan erilaisia dopingaineita myyntitarkoituksessa. Haasteen mukaan hän on kaupannut esimerkiksi kasvuhormonia.
Tiinan epäillään saaneen myynnistä yhteensä 11 530 euroa. Teko sijoittuu vuosiin 2013–2016.

Tallinnassa asuvat Tiina ja Tape ovat olleet naimisissa yli kymmenen vuotta. Seiska uutisoi pariskunnan asumuserosta vuonna 2019.
Tallinnassa asuvat Tiina ja Tape ovat olleet naimisissa yli kymmenen vuotta. Seiska uutisoi pariskunnan asumuserosta vuonna 2019.

Lue myös: Tiina Jylhälle ja Tape Valkoselle rajut syytteet: tienasivat dopingilla kymmeniä tuhansia!

Salattuja viestejä

Tapea puolestaan syytetään kaikkiaan 16 rikoksesta, kuten törkeästä dopingrikoksesta, salakuljetuksista ja veropetoksesta. Syyttäjän mukaan Tapen rikoshyöty olisi yhteensä yli 60 000 euroa.

Veropetosjuttu liittyy Tapen alkoholitilauksiin Virosta. Syytteen mukaan hän olisi tilannut 2 800 savuketta, 60 litraa votkaa ja noin 1 100 litraa olutta ilmoittamatta niitä tullissa.

Tape on istunut oikeussaleissa ennnenkin. Vuonna 2016 hän joutui käräjille liikenneonnettomuudesta.
Tape on istunut oikeussaleissa ennnenkin. Vuonna 2016 hän joutui käräjille liikenneonnettomuudesta.

Lue myös: Kehonrakentajalegenda Tape Valkonen paljastaa Maria Veitolalle saaneensa erityiskohtelua tutkintavankeudessa: "Minua ei pidetty rikollisena!"

Syyttäjän mukaan Tape oli käyttänyt rikosten järjestämiseen nykyaikaista, viestit salaavaa Telegram-viestipalvelua. Sovelluksen käytössä on kuitenkin ilmeisesti ollut ongelmia, sillä syyttäjä esitti todistusaineistona Tapen ja epäiltyjen viestiliikennettä.

Tapelle tuomio dopingrikoksista ei olisi ensimmäinen, sillä hän sai puolentoista vuoden ehdollisen tuomion törkeästä dopingrikoksesta viime keväänä.

Tiina ja Tape ovat molemmat kiistäneet kaikki syytteet. Tuomio annettaneen alkukesästä.

Teksti:Olli Suominen
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!