Vain Seiskassa!
Peter Franzén.

Todellinen yllätysvieras! Peter Franzén pamahti pitkästä aikaa Jussi-gaalaan – ”En muista itsekään, milloin olen viimeksi ollut täällä” – tältä hän näyttää nykyään

Kotimaa | 15.09.2021 21:08

Suomen elokuva-alaa palkitaan parhaillaan Helsinki-Vantaan lentokentän kupeessa. Jussi-gaalan palkintoehdokkaiden lisäksi Airport Studiosille on saapunut myös muita kotimaisen elokuvan tekijöitä ja tuttuja nimiä.

Lue myös: Uskomattoman upea Laura Birn hehkui läpikuultavassa luomuksessaan – pamautti painavan puheenvuoron Jussi-gaalassa: ”Vailla minkäänlaista logiikkaa!”

Monen hämmästys oli melkoinen, kun kansainvälisissä suurproduktioissa marinoitunut Peter Franzén pamahti punaiselle matolle.

Kyseessä on ilmeisen harvinainen vieras, sillä edes Jussi-gaalan viestinnästä ei osattu äkkiseltään sanoa, milloin herra Franzén on viimeksi nähty kotimaisen elokuva-alan ykköskekkereissä.

Lue myös: Palkittu suomalaisnäyttelijä alkaa kuvata menestyskirjailijan kauhuelokuvaa – tekee Seiskalle rehellisen paljastuksen: ”En ole koskaan ennen näytellyt kauhua”

– En muista kyllä itsekään, milloin olen viimeksi ollut täällä. Monia vuosia sitten, Peter, 50, tuumaa tuoreeltaan Seiskalle.

– En ole kerennyt eikä ole pitkään aikaan ollut mitään omaa leffaa. Enkä tietenkään ole pelkästään tätä varten saapunut tänne toiselta puolen maapalloa.

Peter Franzén ei muistanut itsekään, milloin viimeksi on osallistunut Jussi-gaalaan.
Peter Franzén ei muistanut itsekään, milloin viimeksi on osallistunut Jussi-gaalaan.

Aloitti Pölösen kuvauksissa

Jo vuosikausia Ranskassa asunut Peter pyörii silti yhä usein kotimaassa. Hän kertoo saaneensa vajaa viikko sitten päätökseen Helsinki Syndrooma -trillerin kuvaukset.

– Ja eilen alkoi Markku Pölösen Hamsterit-elokuvan kuvaukset Tampereella. Se on tosi mieltä lämmittävä juttu. Markku ja Paula Vesala ovat muovanneet Veikko Huovisen kirjan pohjalta tekstin, joka on moraalisesti aivan upea tarina. Siitä tulee koko perheen elokuva.

Lue myös: Onko tässä Jussi-gaalan seksikkäin asu? Säteilevä Anu Sinisalo, 55, räjäytti potin punaisella matolla – kaula-aukko lähes napaan asti: ”Kannan tätä ylpeydellä!”

Marraskuussa jysähtää kansainvälisesti, kun Amazon Primen jättisatsaus Wheel of Time julkaistaan suoratoistopalvelussa.

– Siinä minulla on muutamien jaksojen rooli, Peter paljastaa.

– Muutoin teen koekuvauksia. Tämänhetkiset työt ovat aina tärkeämpiä, mutta toivottavasti jotain taas ilmaantuu jossain vaiheessa. Ei sitä koskaan tiedä.

Peter filmaa parhaillaan Markku Pölösen Hamsterit-elokuvaa Tampereella.
Peter filmaa parhaillaan Markku Pölösen Hamsterit-elokuvaa Tampereella.
Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!