fbq
Kotimaa
17.11.2021 10:20
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Matti Matikainen
eveliina uosukainen, daniel lehtonen
TIS-Eveliina piennennytti H-kokoiset rintansa - näin elämänlaatu parani: "Enää en häpeä esitellä mun kaunokaisia"
Kotimaa
17.11.2021 10:20
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Matti Matikainen

Temptation Island Suomesta tuttu Eveliina Uosukainen muistelee Instagramissa kolmen vuoden takaista rintojenpienennysleikkaustaan. Eveliina leikkautti itselleen pienemmän rinnat, koska hänen luonnollisesti suuret rintansa aiheuttivat terveysongelmia ja hankaloittivat arkea.

Lue myös: Jestas, mikä muodonmuutos! TIS-Eveliina teki hurjan elämäntaparemontin - katso huikeat ennen ja jälkeen -kuvat!

- 3 vuotta sitten mut leikattiin kunnallisella terveydellisistä syistä. Kunnalliseen leikkaukseen päästäkseen pitää täyttää tietyt kriteerit. Vaikka 3 vuotta alkaa kultaamaan muistot, muistan silti yhä sen tuskan ja itsetunto ongelmat joiden kanssa painin aiemmin isojen rintojeni vuoksi, Eveliina kirjoittaa.

Isoista rinnoista koitui paljon harmia.

- Hartiakivut ja ryhtiongelmat oli jatkuvia. Urheillessa sai käyttää kaksia liivejä päällekkäin. Sopivia vaatteita oli vaikea löytää kun kaikki rinnoista sopivat oli vyötäröltä aivan liian isoja. Liivejä löysit vain kunnon liikkeestä lähemmäs satasen hintaan kappale, Eveliina taustoittaa.

- Mut huomattiin aina vain rinnoista. Olin se tissi-eve. Siispä usein koitin peittää niitä ja mielestäni onnistuin siinä suht hyvin, koska musta ei löydy paljoa todellisuutta näyttäviä kuvia ja osa jopa ihmetteli kuvien pohjalta mun pääsyä leikkaukseen, Eveliina kertoo.

Lue myös: Temptation Islandista tuttu Eveliina Uosukainen julkaisi rohkeita kuvia: poseeraa ilman yläosaa - kuvat!

Eveliina kertoo kuppikokonsa olleen ennen leikkausta 70H-I. Leikkaava kirurgi oli tiedustellut potilaaltaan, mihin kokoon hän haluaisi rintansa pienennettävän.

- Ystäväni oli just leikattu ennen mua ja harmitteli miten isoiks jäikin, joten sanoin että otetaan kerralla nyt kunnolla ettei myöhemmin harmita. Vaihtoehdoista D tai C, päädyin C-kuppiin. Ja näin jälkikäteen onneksi! Niillä keille rintarauhasen liikakasvu on ominaista, tapahtuu sitä myös helposti leikkauksen jälkeen jos painoa kertyy. Sen lisäksi, että rinnat toki laskeutuu ja muotoutuu luonnollisemmiksi ajan kanssa, niin mulla ne on myös kasvanut ainakin koolla painon vaihdellessa, Eveliina taustoittaa.

Hän on tyytyväinen rintojen pienennykseen.

- Edelleen oon maailman onnellisin että menin leikkaukseen enkä enää häpeä myöskään esitellä mun kaunokaisia. Kadun vain, etten mennyt jo aiemmin. Niin paljon elämänlaatu on parantunut leikkauksen myötä. Ja musta on ollut äärimmäisen ihanaa saada teiltä kasapäin viestejä, kuinka moni teistäkin on rohkaistunut leikkaukseen mun jakamien kokemuksien myötä ja kokenut myös samat fiilikset kuin minä, Eveliina summaa.

Eveliinan päivityksen kommenttikentässä rintakeskustelu käy kuumana. Moni isojen rintojen kanssa painiskeleva on jakanut samoja ajatuksia arjen hankaluuksista isorintaisena. Osa kommentoijista kertoo, että Eveliinan avoimuus asiassa on rohkaissut heitä hakeutumaan samanlaiseen operaatioon.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »