Tiesitkö?! Huutokauppakeisarista tuttu keräilijä Matti Laasonen on pitkän linjan muusikko – liki tuhat sanoitusta iskelmälegendoille!

Kotimaa | 13.05.2021 14:01

Suomen Huutokauppakeisaria katsoneille ovat Matti Laasosen hymyilevät kasvot tulleet tutuiksi. Hän on se paikalle kurvaava Mersu-mies, jonka takakontista tuntuu löytyvän ehtymätön määrä huutokaupattavaa tavaraa.

– Olen kuuden vuoden aikana käynyt 10 kertaa myymässä ohjelmassa. Laskeskelin, että meikäläistä on näkynyt telkkarissa kahdella kanavalla kaikkine uusintoineen liki sata kertaa, Matti kertoo.

Valtion rautateillä uransa tehnyt Matti on nykyään 67-vuotias eläkeläinen, jonka suurena intohimona ovat musiikki ja antiikki.

Kummatkin ovat vahvasti edustettuna hänen huushollissaan: kolmekerroksinen koti on täynnä toinen toistaan näyttävämpiä kohteita.

Lue lisää: Huutokauppakeisarin suosikkimyyjä Mersu-Matti: ”Aki Palsanmäki himoitsee aarteitani” – katso video huikeasta kokoelmasta

Rautavaaran rumpali

Keräilijän kodin kellarikerrosta hallitsevat matkamuistojen lisäksi lyömäsoittimet, joista osa on Kuubasta asti. Matti onkin pesunkestävä rumpali ja pitkän linjan muusikko.

Hän on myös sanoittanut liki tuhat kappaletta Katri Helenalle, Reijo Taipaleelle, Lea Lavenille, Souvareille ja monille muille.

– Olen paukuttanut rumpuja 50 vuotta. Olin jo poikasena Tapsa Rautavaarankin orkesterissa komppaamassa. Hän oli oikein mukava papparainen.

Lue myös: Asekeräilijöiden märkä päiväuni! Matti Laasonen hankki harvinaisen pistoolin Lontoosta – ”Rahat vaimon käsilaukusta”

VR:llä uransa tehnyt Matti on myös pitkän linjan muusikko, joka on tehtaillut lähemmäs 1000 laulua. – Komppasin jo poikasena Tapsa Rautavaaran orkesterissa!
VR:llä uransa tehnyt Matti on myös pitkän linjan muusikko, joka on tehtaillut lähemmäs 1000 laulua. – Komppasin jo poikasena Tapsa Rautavaaran orkesterissa!

 

Keräilyharrastus ei ole päättymässä Matin eläkepäivinäkään.

– Kauniista esineistä täytyy nauttia useita vuosia, vasta sitten niistä raskii luopua. Osasta näitä aarteitani en kuitenkaan luovu koskaan, hän julistaa.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!