Korvatulehdus

Terveysuutiset: Korvien putkittaminen lapsipotilaille turhaa

Kotimaa | 13.06.2021 19:02

Osa toistuvista välikorvatulehduksista kärsivistä saa avun korvien putkituksesta, jossa tärykalvon etuosaan tehdään viilto, johon sijoitetaan halkaisijaltaan parin millimetrin kokoinen ilmastointiputki. Viimeisimmän tutkimuksen mukaan on mahdollista, että suuri osa lapsipotilaista käy turhaan läpi korvien putkittamisen. Samoihin tuloksiin päästäisiin perinteisellä antibioottikuurilla.

Korona uhka lihaville nuorille

Korona

Ylipainoisilla nuorilla on normaalipainoisia ikätovereitaan suurempi riski joutua sairaalahoitoon koronavirusinfektion vuoksi. Tämä riski koskee erityisesti 20–39-vuotiaita nuoria aikuisia. Myös menehtymisen riski kasvaa, mikäli nuoren painoindeksi on yli 28. Lihavuus lisää koronaviruksen riskejä kaikissa ikäryhmissä, mutta erityisesti nuorilla.

Sydän rakastaa kalaa

Kala

Sydän- ja verisuonitaudeista kärsivien kannattaisi syödä kalaa vähintään kahdesti viikossa. Näin voi vähentää uusia sydänoireita ja jopa lisätä elinvuosia. Terveysvaikutteita saadakseen kannattaa suosia öljyisiä kaloja, kuten lohta ja sardiineja. Myös muiden kannattaa vaihtaa liha kalaan, sillä kalan syöminen vähentää riskiä sairastua myöhemmässä elämänvaiheessa sydän- ja verisuonitauteihin.

Hankala puoliso ja esimies rasittavat sydäntä

Sydän

Kuormittavat ihmissuhteet, sydänsurut tai hermoihin käyvä esimies altistavat naisia sydän- ja verisuonitaudeille. Tutkimuksessa huomattiin stressaavista elämäntapahtumista ja vaativista ihmissuhteista kärsivien naisten sairastuvan useammin sydäntauteihin. Lisäksi naisen sydän- ja verisuonitautiriskiä kasvattivat elämän suuret muutokset, kuten avioero, työpaikan menetys ja puolison kuolema.

Lähde: Duodecim

Teksti:Sari Nurmo
Kuvat:Adobe Stock
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!