Korvat

Terveysuutiset: Erektiohäiriöiden ja korvien soimisen välillä löydettiin yhteys

Kotimaa | 01.05.2021 20:04

Tinnitus eli korvien soiminen on vaaraton, mutta jatkuvana vaivana häiritsevä. Nyt on selvinnyt, että tinnituksella saattaa olla ikävä yhteys myös mieskuntoon. Tutkimuksessa havaittiin, että erektiohäiriöistä kärsineet miehet olivat saaneet tinnitusdiagnoosin kaksi kertaa muita todennäköisemmin. Selityksenä tälle saattaa olla myös tinnituksen ja erektiohäiriön yhteiset riskitekijät, kuten ahdistus tai sydänvaivat.

Liikunta puree koronaan

Liikunta

Tässä jälleen yksi syy harrastaa säännöllistä liikuntaa. On nimittäin huomattu, että fyysisesti aktiivisilla ihmisillä koronatartunta johtaa harvemmin sairaala- ja tehohoitoon.

Koronaan menehtymisen riski on myös suurempi vähän liikkuvilla. Jos ei kaipaa hikistä salitreeniä tai zumbatuntia, niin tehokkaana reippailuna toimii myös puolen tunnin kävely viitenä päivänä viikossa.

Väsymys lisää hoitovirheitä

Väsynyt lääkäri

Kuten muun väestön, myös lääkärien tulisi huolehtia riittävästä unensaannista. Lääkärien unenpuute ja väsymys nimittäin vaarantavat potilaiden terveyden, sillä ne heikentävät työkykyä ja tarkkaavaisuutta. Hoitovirheet ovat todennäköisempiä väsyneillä lääkäreillä. Vaikka huoli lääkärien jaksamisesta ja työkyvystä perustuu kansainväliseen tutkimukseen, on sama ongelma läsnä myös suomalaisessa lääkärikunnassa. Lähes puolet maamme lääkäreistä kokee merkittävää työuupumusta uransa aikana.

Lopeta rehkiminen

Ylityöt

On hyvä muistaa, että liian pitkät työviikot rasittavat sydäntä. Tämän vahvistavat kanadalaiset tutkijat, jotka suosittelevat etenkin sydäninfarktista toipuvia välttämään liian pitkiä työpäiviä. Viikoittainen työmäärä ei saisi ylittää 35–40 tuntia, jotta vältettäisiin infarktin uusiutuminen. Rehkimiseen sortuvat tutkimuksen mukaan erityisesti sellaiset miehet, joiden elämäntavat ovat muutoinkin retuperällä.

Lähde: Duodecim

Teksti:Sari Nurmo
Kuvat:Adobe Stock
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!