fbqTerveysongelmat eivät hidasta takavuosien nuorisoidoli Lasse Liemolaa: Äkkilähtöjä Eurooppaan | Seiska
Lasse Liemola

Terveysongelmat eivät hidasta takavuosien nuorisoidoli Lasse Liemolaa: Äkkilähtöjä Eurooppaan

Kotimaa | 26.10.2021 08:12

Iskelmälaulaja Lasse Liemola, 84, odottaa innolla Aikansa idolit -yhteiskiertuetta.

Laulajalegenda on juuri palannut Virosta, jossa käy usein sukuloimassa virolaislähtöisen vaimonsa Sirjen kanssa. Lasse hemmottelee vaimoaan yhteisillä viikonloppumatkoilla Euroopan kaupunkikohteissa. Heillä on myös vapaa-ajan asunto Kreikassa.

– Tykkäämme Pariisista, Roomasta ja Brysselistä. Katsomme usein äkkilähtöjä. Reissut ovat olleet vaimolle henkireikä. Neuvostoaikoina hän ei päässyt Virosta mihinkään. Hän eli silloin 26 vuotta ihan pimennossa eikä tiennyt edes Suomen talvisodasta mitään, Lasse kertoo.

– Pakkohan tässä on katsoa totuutta silmiin, ei voi valehdella itselleen. Takaseinä häämöttää jo, Lasse Liemola tuumaa elämän rajallisuudesta.
– Pakkohan tässä on katsoa totuutta silmiin, ei voi valehdella itselleen. Takaseinä häämöttää jo, Lasse Liemola tuumaa elämän rajallisuudesta.

Iskelmätähti elää kiireistä eläkeläisarkea, johon kuuluu tapaamisia lasten, lastenlasten, ystävien, ja kollegoiden kanssa. Lasse käy senioriyrittäjien kanssa keilaamassa ja rotareiden kanssa syömässä. Kaverusten viisasten kerho kokoontuu Hakaniemen kauppahallissa joka lauantaiaamu.

Terveysongelmat eivät ole hidastaneet menoa. Lääkitystä Lasse saa muun muassa korkeaan verenpaineeseen, korkeaan kolesteroliin sekä aikuisiän diabetekseen.

– Emme laske kaloreita. Vaimo tekee meille terveellistä kotiruokaa.

Lassea kohtasi suuri suru helmikuussa, kun hänen vanhin poikansa kuoli vain 57-vuotiaana. Iskelmälegenda on ollut isänsä menettäneen pojantyttärensä tukena.

Teksti:Tanja Korpela
Kuvat:Timo Korhonen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!