fbq
Kotimaa
10.06.2021 15:01
Teksti: Anna Tenhu|Kuvat: Pasi Murto
Teflon Brothers
Teflon Brothers jyrähtää uudella kappaleellaan - huutia suomalaisartisteille: Stig ja Portion Boys ovat pellejä!
Kotimaa
10.06.2021 15:01
Teksti: Anna Tenhu|Kuvat: Pasi Murto

Teflon Brothers -yhtye julkaisee huomenna perjantaina Ilmastonmuutos-nimisen kappaleen, jonka lyriikoissa huutia saavat usea kotimaiset artistit. Ironisella otteella tehdyllä kappaleella julistetaan Teflon-Suomen puolesta ja nimitetään useita kotimaisia artisteja pelleiksi.

Rap-ilmastonmuutosta vastaan asettuvat Heikki Kuula, Jani Tuohimaa ja Pyhimys, eli Mikko Kuoppala ovat kuvanneet myös videon, jossa kappaleessa pelleiksi haukutut Stig, Pasi & Anssi ja Portion Boys antavat yhtyeelle samalla mitalla takaisin ja tuhoavat heidän omaisuuttaan.

Kunnian palautus

Seiska tavoitti Pyhimyksen puhelimitse kommentoimaan uutta kappaletta.

Miksi kaikki muut ovat pellejä, paitsi Teflonit?

- Kaikki bileräppärit ovat pellejä, Pyhimys virnuilee.

- Teflon mullistaa räpin ekosysteemin, olimme ensimmäisiä tällaisia bilebändejä Suomessa, ja palautetaan nyt kunnia meille, joille se kuuluu, Pyhimys lataa.

Luonnollisesti Pyhimys ei ole uhonsa kanssa aivan tosissaan. Uho on osa Tefloneiden rap-parodiaa.

- Mainstream -räppiin on aina kuulunut oman statuksen julistaminen ja gangstailu, Pyhimys kuvailee.

Ohi Antti Tuiskun?

Kappaleen ironisuus käy Pyhimyksen mukaan ilmi viimeistään huomenna julkaistavasta Tefloneiden somevideosta, jossa useat pelleiksi haukutut artistit esiintyvät.

- Suomalaiset ovat hevikansaa, mutta myös junttiräppikansaa. Kyseessä ei ole sodanjulistus, vaan ironia, Pyhimys lohduttaa mahdollisia mielensäpahoittajia.

Pyhimyksen mukaan yleinen käsitys on, että hauskan musiikin tekeminen on helppoa.

- Se on päin vastoin. Biisimme on vastalause sille, että Tefloneiden musiikki ei muka ole oikeaa räppiä. Tavoitteemme on ohittaa Antti Tuiskun Anatude-albumi listaviikkojen määrässä.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »