Katso videot!

Teemu Virtanen teki sen! Historiaa tehnyt lahtelainen lykki rullasuksilla koko Suomen halki – lunasti heti lupauksensa 1604 kilometrin jättiurakan jälkeen

Kotimaa | 21.06.2021 16:51

Seiska on seurannut puolentoista viikon ajan ultrahiihtäjä Teemu Virtasen historiallista urakkaa. Pitkiin matkoihin erikoistunut entinen tv-tähti ja nykyinen huippu-urheilija lähti torstaina 10.6. Hangosta hiihtämään rullasuksilla tasatyönnöllä koko Suomen halki.

Lue myös: 1600 kilometrin jättiurakka! Lahtelainen ultrahiihtäjä Teemu Virtanen, 53, painaa rullasuksilla halki Suomen – ”Mietaan Jussi tulee kirittämään”

Kymmenen vuorokauden rääkki tuli päätökseensä myöhään lauantai-iltana 19.6. Lahtelainen ei tosin tuuletellut maaliviivalla alkuperäisen suunnitelman mukaan Utsjoella, vaan sitäkin vielä 46 kilometriä pohjoisempana eli Norjan rajalla Nuorgamissa.

– Ihan uskomaton fiilis. Aktiivinen hiihtoaikani oli 83 tuntia, eli puhtaassa hiihtoajassa laskettuna rullahiihdin Suomen halki noin 3,5 vuorokaudessa, ikionnellinen Teemu laskeskelee Seiskalle.

– Valtava urakka! Vasta nyt alkaa itsellekin hahmottua, mitä tässä tuli tehtyä.

Oheisella videolla Teemun lähtö Hangosta 10.6.

Irvisteli rankkasateissa

Suomi on maantieteellisesti melko suuri maa, ja sääolojen vaihtelut sen mukaiset. Teemun historiallinen urakka piti sisällään aurinkoisia hellepäiviä, mutta myös muutaman niin rajun rankkasateen, että jopa sitkeän sissin usko oli paikoin koetuksella.

Kolmas hiihtopäivä rankkasateessa Porista Kurikkaan antoi vasta esimakua tulevista monsuuneista. Kaikista kovimmat koettelemukset osuivat nimittäin vasta kahdelle viimeiselle päivälle, kun herra Virtanen suuntasi Sodankylästä Inarin kautta Nuorgamiin.

Lue myös: Lahtelainen Teemu, 53, hiihti rankkasateessa rullasuksilla Porista Kurikkaan – perillä Juha Mieto täräytti suoran mielipiteensä: ”Ei noilla missikisoissa pärjöö!”

– Koko ajan tuli vettä, heti aamusta alkaen. Asvaltti oli märkä eikä meinannut päästä mihinkään. Välillä meinasi kyllä usko loppua, mutta niin sitä vain jatkettiin.

– Toiseksi viimeisenä päivänä painoin yli 10 tuntia Inarin nurkille. Sen jälkeen ehdin nukkua vain kuutisen tuntia ja olin niin poikki, että unohdin seuraavana aamuna syödä aamiaisenkin. Inarin jälkeen alkoivatkin pitkät nousut tuntureille, Teemu muistelee.

Oheisella videolla Teemu ja Mietaa Kurikassa 12.6.

Yli 40 km ylimääräistä

Lauantaina kohti määränpäätään lykkiessä Teemu jo tiesi, ettei hän malttaisi jäädä alkuperäiseen päätepisteeseensä Utsjoelle. Niinpä hän päätti painaa vielä 43 kilometriä ylimääräistä EU:n pohjoisimmalle pisteelle, Nuorgamiin.

– Viimeinen päivä oli hieno ja aurinkoinen. Keskityin vain siihen, että tämä matka pitää selvittää hinnalla millä hyvänsä. Mutta kyllä totuuden nimissä sen viimeisen 40 kilometrin aikana alkoi jo kropassa tuntua, Virtanen naurahtaa.

– Siinä alettiin todella mitata miehestä kaikkea, mitä irti saa. Hakkasinkin lopulta aikaa hurjaa vauhtia sen pätkän noin kahteen tuntiin. Kyllähän se tuntui mahtavalta!

Oheisella videolla Teemun huoltotiimin Petri Ikävalko:

Heti olut huuleen

Kun Seiska 1,5 viikkoa sitten lähetti miehen matkaan Hangossa, Teemu lupasi tuolloin korkkaavansa heti huurteisen maaliin päästyään. Näin myös tapahtui.

– Totta kai sitä piti lahtelaisena iskeä yksi olut huuleen! Mutta oli sinne varattu yksi samppanjapullokin, kuin isommissa kilpailuissa konsanaan.

– Aika nopeasti sitä kuitenkin palattiin majapaikalle ja aloitimme kotimatkan kohti Lahtea.

Lue myös: Miten tämä voi olla mahdollista? Lahtelainen ultrahiihtäjä Teemu, 53, lyö ällikällä uskomattomalla vauhdillaan – Juha Mieto mykistyi: ”Kuinka sitä ihminen jaksaa?”

Oheisella videolla Teemu, Mietaa ja joulupukki Rovaniemellä:

Lykki lähes 30 km/h

Kaikkinensa matkaa kertyi 1604 kilometriä. Tiettävästi ensimmäisenä suomalaisena halki Suomen tasatyöntänyt Teemu tunnustaa kahden viimeisen rullahiihtopäivän olleen reissun rankimmat.

– Silloin nousumetrejä kertyi kaikista eniten, kun alettiin nousta tuntureille.

Lue myös: Venice Beachilla hieraistiin silmiä! Lahtelaistoimittaja Teemu Virtasen touhut ällistyttivät Los Angelesissa – ”Hiihdin rantahietikolla huippukuntoon”

Toisaalta myös paras päivä osui retken loppupuolelle.

– Viime torstaina Rovaniemeltä Sodankylään pidettiin kaikkein kovinta vauhtia. Silloin kirittäjinä olivat nuoremmat huippuhiihtäjät Ari Luusua ja Isac Holmström, joiden kanssa suorastaan lennettiin koko päivä. Silloin painettiin jo melkein 30 kilometrin tuntivauhtia.

Juha Mieto ja Teemu Virtanen tapasivat menneellä viikolla joulupukin Rovaniemellä.
Juha Mieto ja Teemu Virtanen tapasivat viime viikolla joulupukin Rovaniemellä.

Kiitokset kannustajille

Viimeisen viikon Teemua oli kirittämässä yksi kaikkien aikojen suomalaisista hiihtolegendoista, Juha Mieto. Jatkuvasti juttua iskenyt partasuu hyppäsi Virtasen huoltoauton kyytiin kotikulmillaan Kurikassa ja kannusti lahtelaista loppuun asti.

– Jussi mukana mahtavana apuna. Hänen juttunsa ovat niin hyviä, että niille sai nauraa ihan kippurassa, Teemu hekottelee.

Lue myös: Kolmekymppisestä Teemusta tuli yksi Hollywoodin kovimmista tähtitoimittajista - lahtelaisreportteri toteutti unelmiaan Los Angelesissa: Peter Franzén limusiinikuskina!

Uskomaton mies. Teemu Virtanen, 53, painoi posket lommolla koko Suomen halki rullasuksilla tasatyönnöllä.
Uskomaton mies. Teemu Virtanen, 53, painoi posket lommolla koko Suomen halki rullasuksilla tasatyönnöllä.

 

– Oli unelmaa, että lapsuuden idolini oli mukana tsemppaamassa, juottamassa ja sauvanpiikkejä teroittamassa. En olisi voinut koskaan uskoa, että tällainen skenaario toteutuisi saati että edes pystyisin tähän.

53-vuotias ultrahiihtäjä haluaa myös lähettää lämpimät kiitoksensa kaikille häntä matkan aikana kannustaneille ja kirittäneille. Heitä oli kuulemma lukuisia.

– Valtavasti on tullut positiivista palautetta, ihan ammatti-ihmisistä tavalliseen kansaan. Kaikki ovat ihmetelleet, miten tällainen urakka oli ylipäänsä mahdollinen. Vielä viimeisellä pätkällä Nuorgamissakin oli kansaa kirittämässä. Iso kiitos teille kaikille!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Petri Ikävalko
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Katso video!

Nämä kuvat parkkipaikkaseksistä eivät unohdu: nyt Jenni Dahlman ja Ossi Väänänen ovat vihdoin aviopari – katso kuvat ja video!

Katso video!

Kaarinalainen Eric, 14, puhuu 29:ää kieltä – ”Tuo hyvää mieltä ja tykkään oppia uutta”

Kuvat julki Teemu Selänteen hurjasta bileputkesta! Kiekkolegenda kieltäytyi nuorten kaunottarien tarjouksesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!