fbq
Tauski Peltonen ei matkusta enää mihinkään.

Tauski Peltosella tuskallinen piina Afrikan-matkan jälkeen: ”En matkusta enää mihinkään!”

Seiska kertoi viime viikolla iskelmäveijari Tauski Peltosen, 56, tuskallisista kokemuksista, kun hän sai Gambian-lomaltaan painajaismaisen bakteerin aiheuttaman suolistotulehduksen.

”Tärisin, rukoilin ja huuto-oksensin!” Gambiasta saatu tartunta vei Tauskilta jalat alta - Jimmy-poika, 20, kuskasi isänsä sairaalaan – ”Luulin, että kuolen!”

Kurimuksen kestettyä 10 vuorokautta Tauski sai lopulta hieman kiinteää ravintoa pysymään sisällään. Siitä alkoi hidas toipuminen, joskin olo oli pitkään heikko.

– Edellisen Gambian-reissuni jälkeen vuonna 2014 jatkoin lentoasemalta suoraan sairaalaan letkuihin 40 asteen kuumeessa. Se pöpö jylläsi kolme päivää. Ajattelin, ettei sellainen voisi enää uusiutua, mutta se olikin kevyt tauti tämän rinnalla!

Tauskilla ei ole aavistustakaan, mistä tämänkertainen pöpö mahtoi tulla. Hän kertoo, ettei taatusti astunut jalallakaan turistialueen ulkopuolelle. Käsidesiäkin kului laulajan mukaan litratolkulla.

– Rakastan merenherkkuja. Tiikerikatkaravut ovat siellä se juttu, joten voi olla, että sain pöpön sellaisesta. Tai sitten jostain majoneesista, en tiedä. Gambiaan lähtiessäni minulla oli 24 eri rokotetta, mutta nekään eivät auttaneet.

Tauski Peltonen sai Gambian-lomalta epämiellyttävän tuliaisen - matkalle painajaismainen päätös: ”Aivan järkyttävää!”

Ikävintä on, ettei kurimus ole välttämättä ohi. Uusiutumisriski kestää kuulemma kokonaisen vuoden.

– Suolistotulehdus voi uusiutua koska tahansa, eikä sitä vastaan ei ole lääkettä. Bakteeri kytee kaiken aikaa suolistossani, Tauski nieleskelee.

Hän kertoo, ettei uskalla enää lähteä moisille seikkailuille.

– Olen niin vanha, että olen katsonut Johnny Weissmüllerin Tarzan-elokuvat. Afrikka on kiehtonut pikkupojasta saakka, mutta en enää koskaan matkusta yhtään mihinkään!

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy