fbq
Juhani Tamminen.

Tässä on kevään kuumin kiekkolapa! 20-vuotias nuorukainen johtaa Liigan maalipörssiä – Juhani Tamminenkin innostuu: ”Malliesimerkki!”

SM-liigan pudotuspelit ovat edenneet pisteeseen, jossa ratkotaan kevään finalisteja. Toisessa välieräparissa mittaa ottavat TPS ja Ilves ja toisessa Tappara sekä KooKoo. Molempien parien voitot ovat tasan 1–1. Finaaliin vaaditaan neljä kiinnitystä.

Kiekkokevät on siis jo pitkällä, ja jyvät alkavat erottua akanoista. Tässäpä lause, jota kovin moni ei olisi uskonut ennen liigakauden alkua: Mikael Pyyhtiä johtaa Liigan pudotuspelien maalipörssiä. Siis kuka?

– Itselleni hän on totta kai tuttu mies, muttei välttämättä suurelle yleisölle. Täällä Turussahan näitä omia poikia riittää, Juhani Tamminen kehaisee Seiskalle.

Hattutempun tehnyt Mikael Pyyhtiä huudatti Turkuhallia sunnuntaina.
Kevään kuumin lapa? Hattutempun tehnyt Mikael Pyyhtiä huudatti Turkuhallia sunnuntaina.

Juhani Tamminen teki kaikkien aikojen takinkääntötempun! Ennustaa TPS:stä Suomen mestaria ja lähettää tylyt terveiset Tampereelle

Vasta 20-vuotias Mikael on iskenyt jo viidesti pudotuspeleissä. Maaleista kolme hän herkutteli sunnuntaina takomalla hattutempun Ilvestä vastaan.

Väkevät otteet ovat olleet jatkumoa runkosarjalle, jossa nuoren herran lavasta lähti jo 21 kaappia. Aiemmin Tepsin A-nuorissa laatutyötä tehnyt Mikael paahtaa nyt läpimurtokauttaan edustusjoukkueessa Palloseuran tulikuumassa ykkösnyrkissä.

Paljonkertova kuva! Näin timanttisessa tikissä Juhani Tamminen oli huippuvuosinaan: ”Penkistä heittämällä 150 kiloa, tehkääpä nykypäivän veljet perässä!”

Rinnalla viilettää kaksi muuta parikymppistä oman kylän pelimiestä: Mikaelin, 20, Juuso Pärssisen, 21, ja Markus Nurmen, 23, yhteispeli toimii tällä hetkellä kuin ajatus.

Juhani Tamminen ei usko, että Mikael Pyyhtiästä olisi 35 runkosarjamaalin mieheksi.
Juhani Tamminen ei usko, että Mikael Pyyhtiästä olisi sentään 35 runkosarjamaalin mieheksi.

– Turussa on ollut kautta historian paljon lahjakkuutta. Jutun jujun on siinä, että näille nuorille on annettava vastuuta ja peliaikaa. Siinä on nyt onnistuttu, Tami kehuu.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Juhani Tammista varoitettiin koskemasta Gordie Hoween, mutta turkulainen kukkopoika ei kuunnellut – se oli hirvittävä virhe: ”Iski ihan s****nan kovaa kupoliin!”

Aurinkokuninkaanakin tunnettu Tamminen pitää ongelmallisena sitä, ettei monissa liigaseuroissa joko osata tai uskalleta antaa omille kasvateille riittävästi vastuuta. Turussa niin on tajuttu tehdä, ja lopputuloksen voi jokainen lukea tilastoista.

Juhani Tamminen raivostui TPS:lle – kehottaa seurajohtoa hyppäämään pää edellä mereen: ”Fucking time to wake up!”

Juhani Tamminen suunnittelee hyppäävänsä Jaguaarin rattiin ja suuntaavansa tiistaina Tampereelle. - Vanha kettu tietää, että kiekko on parasta paikan päällä.
Juhani Tamminen suunnittelee hyppäävänsä Jaguaarin rattiin ja suuntaavansa tiistaina Tampereelle. – Kokenut kiekkomies tietää, että kiekko on parasta paikan päällä.

– Mikael on malliesimerkki. Tämä poika on saanut tilaisuutensa, ja katsokaa: musta menee häkkiin, Tami sanoo ja viheltää perään.

– Vanha kiekkosanonta kuuluu: “When you’re hot, you’re hot” ja ”When you’re not, you’re not.” En usko, että Mikaelista tulee 35 maalin tekijää runkosarjassa, mutta tällä hetkellä kaverilla kulkee ja jälki on sitten tuollaista.

Ilves – TPS Tampereen Nokia-areenassa tiistaina kello 18.30.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy