Katso kuva!
Danny

”Tarjottu vaikka minkälaisia summia” Dannyn varastosta löytyy Yrjö Kukkapuron design-tuolit – viihdelegenda huolissaan: Perilliseni varmaankin hävittävät kaiken

Kotimaa | 26.09.2021 10:01

Seiska on saanut harvinaisen kunnian päästä raumalaisella teollisuusalueella sijaitsevalle Ilkka ”Danny” Lipsasen, 78, henkilökohtaiselle varastolle.

– Kun yritykseni D-tuotanto aloitti aikoinaan toimintansa, ilmoitin verottajalle tarvitsevamme esiintymisasuja. Siihen aikaan sellainen ei ollut niin tavallista, Danny hymähtää yli kuusi vuosikymmentä myöhemmin.

Lue myös: Varasto täynnä muistoja Armi Aavikosta! Danny esittelee aarreaittansa

D-tuotannon konttori sijaitsi aikoinaan Helsingin Hietalahdentorin kupeessa, jonka arkistomateriaali on kokonaisuudessaan siirretty raumalaiseen aarreaittaan. Iso D esittelee esimerkiksi Kirkan vuoden 1973 alkuperäistä työsopimusta.

– Meillä oli silloin 360 työntekijää, joiden kaikkien kanssa oli viralliset sopimukset. Tavoitteena oli jakaa heitä mahdollisimman hyvin esiintymispaikoille ympäri Suomea.

Lue myös: Verottaja pakotti Dannyn perustamaan museon: Täällä on kaikki hankintamme vuodesta 1965 eteenpäin

Myös legendaarisen viihdekonttorin huonekalut pistävät silmään: tulipunaiset design-tuolit ovat itsensä Yrjö Kukkapuron käsialaa.

– Tuoleista on tarjottu vaikka minkälaisia summia, mutta en ole katsonut asiakseni myydä niitä. Eikä siihen niin kauan mene, kun en ole enää olemassa. Sen jälkeen perilliseni varmaankin hävittävät tämän kaiken, Danny tuumii.

Varastosta löytyy myös Yrjö Kukkapuron suunnittelemat arvokkaat design-nojatuolit, joita Danny ei ole vielä raaskinut myydä.
Varastosta löytyy myös Yrjö Kukkapuron suunnittelemat arvokkaat design-nojatuolit, joita Danny ei ole vielä raaskinut myydä.

Lue ja katso lisää kuvia Dannyn huikeasta kokoelmasta Seiska Klubista!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!