Katso videot!

Tara Koivukoski eli vuosia suhdehelvetissä: Viimeinen pahoinpitely oli tappaa

Kotimaa | 23.04.2021 08:24

Kirjailija Tara Koivukoski, 40, eli seitsemän vuotta väkivaltaisessa parisuhteessa, kunnes päätti erota miehestään pettämisen vuoksi. Väkivalta yltyi äärimmilleen, mikä oli viedä Taran hengen.

Lue myös: Perheväkivaltaa ja raiskauksia! Tara Koivukoski kirjoitti kirjan rajuista kokemuksistaan – ”Sain turpaan, kun vaihdoin tv-kanavaa tai pyysin halausta!”

Häneltä ilmestyi juuri omaelämäkerrallinen kirja Pyhä pipari – Toipumiskirja rikotuille naisille.

– Erotilanteessa mies pahoinpiteli minua yli vuorokauden putkeen, ja kävin kuoleman rajamailla. Makasin lähes tajuttomana pää verta valuen, ja elämä vilisi silmissäni.

– Ennen tajunnanmenetystä viimeinen ajatukseni oli, että haluan vielä päästä halaamaan lapsiani. Minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin taistella, ja lattialla maatessani löysin itsestäni voiman lähteä suhteesta.

Ihmisoikeusjärjestö Amnestyn mukaan Suomessa noin 50 000 naista joutuu vuosittain seksuaalisen väkivallan kohteeksi.
Ihmisoikeusjärjestö Amnestyn mukaan Suomessa noin 50 000 naista joutuu vuosittain seksuaalisen väkivallan kohteeksi.

Lue myös: Kohugangsteri kannusti! Tara Koivukoski teki kirjan kokemuksistaan raiskausten ja perheväkivallan uhrina – ”Marko oli lempeä jättiläinen!”

Tara kertoo, miten rikottu kohdataan

• Tärkein läheisten apu on aito kuunteleminen niin, että rikottu tuntee olonsa ymmärretyksi. Turvallinen kokemus siitä, että nyt ei enää tapahdu mitään pahaa.

• Koska rikkominen on tapahtunut ihmisten välisessä kanssakäymisessä, myös kaikista korjaavin voima on ihmisten kanssa oleminen.

• Osalla väkivaltaa kokeneista voi ilmentyä kiukunpurkauksia. On hyvä ymmärtää, ettei se ole läheisten syy, vaan kyse on käsittelemättömästä traumasta.

• Toipumiselle ei voi määrätä aikataulua. Ammattilainen eikä kukaan muukaan voi kertoa, mihin mennessä toipuminen tapahtuu. Prosessi on aina yksilöllinen.

Teksti:Henryk Björkström
Kuvat:Atte Kajova
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Katso video!

Nämä kuvat parkkipaikkaseksistä eivät unohdu: nyt Jenni Dahlman ja Ossi Väänänen ovat vihdoin aviopari – katso kuvat ja video!

Katso video!

Oho! Lauri Tähkä loukkaantui keikalla – hurja video ontumisesta julki!

Vain Seiskassa!

Kansa on puhunut! Tätä mieltä Matti Nykäsen laulunäytelmästä ollaan – Erkki, Ella, Petra ja Pertti lataavat rehellisen mielipiteensä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!