Katso videot!

Tanssijakaunotar Laura Allonen on intersukupuolinen: Häpesin itseäni pitkään

Kotimaa | 18.06.2021 07:13

Näyttelijä, tanssija Laura Allonen, 31, oli 14-vuotias, kun kouluterveydenhoitaja kiinnitti huomiota hänen pituuskasvuunsa. Se oli jämähtänyt paikalleen, eikä murrosikä ollut lähtenyt käyntiin.

– Asiaa alettiin tutkia. Lopulta selvisi, että minulla on miehen kromosomit 46xy. Minulla oli epäselvä gonadidysgenesia, joka on toiselta nimeltään Swyerin syndrooma. Tämä on intersukupuolisuuden yksi muoto. Kyseessä ei ole sairaus vaan synnynnäinen ominaisuus, Laura kertoo.

Lue myös: Laura Allonen toteutti unelmansa - tanssijana Antti Tuiskun ja Cheekin kiertueilla: Elämäni parasta aikaa!

Laura on ulkoisesti täysin nainen, mutta mieskromosomien vuoksi hänen munasarjansa eivät ole koskaan kehittyneet. Tämä aiheuttaa sen, että hän ei voi koskaan saada biologista lasta.

– Se oli teininä minulle tosi iso juttu. Nykyään olen oppinut elämään syndrooman kanssa ja ymmärrän, että se on vain osa minua. En enää ole mitenkään surullinen asiasta.

Lauralla todettu Swyerin syndrooma on vain yksi intersukupuolisuuden muoto.
Lauralla todettu Swyerin syndrooma on vain yksi intersukupuolisuuden muoto.

Lue myös: Yllätysero! Häitä suunnitelleet näyttelijä Kai Vaine ja tanssijarakas Laura Allonen purkivat kihlauksensa: "Lähdimme eri suuntiin!"

Hämmennystä ja häpeää

Kun Laura sai tiedon intersukupuolisuudestaan, ensimmäinen tunne oli hämmennys. Myös häpeän tunne oli vahva.

– Mietin, että mikä ja kuka olen. Minua hävetti, että minulla oli miehen kromosomit. Silti näytin ja tunsin itseni naiseksi.

Tuohon aikaan ei käytetty eikä juuri tunnettu termiä intersukupuolisuus, mikä vain lisäsi nuoren tytön hämmennystä.

– Olin 23-vuotias, kun vasta kuulin koko termin. Tämä helpotti paljon, ja sen jälkeen löysinkin paljon muiden kertomuksia netistä. Tajusin, että en olekaan ainoa ihminen, jolla tämä on.

Lue lisää Seiska Klubista!

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Atte Kajova
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Katso video!

Nämä kuvat parkkipaikkaseksistä eivät unohdu: nyt Jenni Dahlman ja Ossi Väänänen ovat vihdoin aviopari – katso kuvat ja video!

Katso video!

Oho! Lauri Tähkä loukkaantui keikalla – hurja video ontumisesta julki!

Vain Seiskassa!

Kansa on puhunut! Tätä mieltä Matti Nykäsen laulunäytelmästä ollaan – Erkki, Ella, Petra ja Pertti lataavat rehellisen mielipiteensä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!