Vain Seiskassa!
Markku ja Samu

Täällä ovat Markku Alénin ja Samu Haberin Porkkalanniemen hulppeat huvilat - katso kuvat

Kotimaa | 25.05.2021 07:12

Juuri 70 vuotta täyttänyt legendaarinen rallikuski Markku Alén on kertonut monissa haastatteluissa viettävänsä runsaasti aikaa Porkkalan-mökillään. Markun nimellä huvilaa ei kuitenkaan kiinteistörekisteristä löydy, sillä se on siirretty jo vuonna 1989 poikien Antonin, 37, ja Andrein, 40, nimiin.

Seiskan ilmakuvat paljastavat, ettei Alénien kesäpaikka ole oikeastaan mökki vaan enemmänkin hirsilinna. Kiinteistöllä on rekisteritietojen mukaan kaksi rakennusta: 342 neliön omakotitalo ja 48 neliön rantasauna. Tontilla on myös kookas L-kirjaimen muotoinen laituri, joten isotkin veneet pääsevät kiinnittymään siihen.

Markku
Porkkalanniemen upean merenranta-rakennuksen kruunaa idyllinen rantasauna ja oma helikopterikenttä.
Markku
Markun kesäpaikka on Porkkalanniemen ökyalueenkin mittakaavassa todella hulppea.

Hinta jopa neljä miljoonaa

Tontilla on kokoa 3,8 hehtaaria. Poikien nimissä on myös viereinen hehtaarin tontti, joten yhteensä Aléneilla on omistuksessaan lähes viisi hehtaaria maata paraatipaikalla. Jos he haluaisivat myydä alueen, kauppahinta liikkuisi asiantuntija-arvion mukaan noin 3–4 miljoonan tietämillä.

Alénit saivat viime kesänä kuuluisan naapurin, kun rokkari Samu Haber osti lähistöltä 1,7-hehtaarisen tontin 900 000 eurolla. Haberin tontti on tosin varsin vaatimaton Alénien tiluksiin verrattuna.

Lue myös: Rokkari laiturikaupoille? Samu Haberin mökkiparatiisista paljastui ongelmakohtia – kuva!

Samun tontti on jyrkkä kalliorinne, jolla on lyhyt rantaviiva. Alénien tontti puolestaan sijaitsee tasaisella maalla, ja rantaviivaa riittää monin kerroin. Tontilla on jopa oma helikopterikenttä!

mökit
Kuvassa: vasemman reunan keskellä on Samu Haberin mökki. Markun mökki sijaitsee kuvassa oikealla.

Molemmat pojat julkkiksia

Markun tavoin hänen molemmat poikansakin ovat julkisuuden henkilöitä.

Anton on seurannut isänsä jalanjälkiä rallipoluilla ja ajoi vuosina 2004–2009 useita MM-sarjan osakilpailuja.

Andrei puolestaan on kunnostautunut näyttelijänä. Viime vuoden lopulla Lontoosta Suomeen muuttaneella Andreilla on riittänyt töitä. Hän muun muassa esitti Rahikaista Aku Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa.

veljekset
Anton seurasi Markun jälkiä rallipoluilla, mutta nykyään hän myy autoja Espoossa. Kuva on Nelosen Sporttitähdet-ohjelmasta vuodelta 2008. Andrei Alén on lyönyt itsensä läpi näyttelijänä. Hän tekee tälläkin hetkellä useaa roolia.
Teksti:Panu Hörkkö
Kuvat:PANU HÖRKKÖ, ALL OVER PRESS, LEHTIKUVA, NELONEN
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!