fbq
Syyttäjä: Heikki Lampela kuristi, sylki naamalle ja uhkasi leikata kurkun auki!
Syyttäjä: Heikki Lampela kuristi, sylki naamalle ja uhkasi leikata kurkun auki!

Syyttäjä: Heikki Lampela kuristi, sylki naamalle ja uhkasi leikata kurkun auki!

Julkkisasianaja Heikki Lampelaa syytetään tänään keskiviikkona Espoon käräjäoikeudessa kahdesta pahoinpitelystä ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta tai laittomasta uhkauksesta.

TAUSTAA: JUURI NYT: Heikki Lampela synkissä tunnelmissa oikeudessa - kuvat!

Sekä pahoinpitelyiden että uhkaamisen väitetään kohdistuneen Heikin kihlattuun Hanna Kärpäseen.

Oikeudenkäynti alkoi syyttäjän asianesittelyllä. Syyttäjän mukaan Heikki on vuoden 2014 marraskuussa lyönyt ensin Hannaa avokämmenellä naamaan niin, että tämä on kaatunut maahan. Tämän jälkeen Heikki on syyttäjän mukaan kuristanut Hannaa hotellihuoneen sängyllä niin, ettei tämä saanut henkeä.

Toisen pahoinpitelyn väitetään tapahtuneen Espoossa Heikin mökillä toukokuussa 2015. Syyttäjän mukaan Heikki on kaatanut Hannan mökin lattialle ja sylkenyt hänen naamalleen samalla, kun hän on kuristanut tätä kaulasta. Myöhemmin Heikin väitetään työntäneen Hannan alas sängyltä ja jatkaneen kuristamista. Lopuksi hänen uskotaan tarttuneen Hannaa hiuksista ja paidasta, ja heittäneen hänet mökin sängylle.

Syyttäjän mukaan Heikki on jälkimmäisen teon jälkeen ottanut käteensä keittiöveitsen, jota hän on pitänyt noin 20 sentin päässä Hannan kaulasta ja uhannut viiltää hänen kurkkunsa auki, jos hän tekee asiasta rikosilmoituksen. Heikki on syyttäjän mukaan lopettanut uhkaamisen, kun Hanna on sanonut, ettei hän tee rikosilmoitusta.

Hanna ei kuitenkaan vaadi Heikille rangaistusta ja Heikki itse kiistää kaikki syytekohdat.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy