Synnyttikö suomalaiskaunotar lapsen ohjaajalegenda Orson Wellesille? Ö-luokan kulttitähti Maila Nurmi aiheutti skandaaleja Hollywoodissa: syytettiin James Deanin kuolemasta

Kotimaa | 08.03.2021 17:02

Suomalaissukuisen Hollywoodin kauhutähden Vampiran elämä on täynnä mysteerejä.

Ampiaisvyötäröisen kaunottaren nimeenkin liittyy väärinkäsityksiä. Hänet tunnettiin Maila Nurmena, vaikka oikea sukunimi oli Syrjäniemi tai joidenkin lähteiden mukaan Niemi. Näyttelijä nimittäin valehteli olevansa sukua maailmankuululle juoksijalegendalle Paavo Nurmelle.

Elokuvaurallaan Maila tienasi upealla ulkonäöllään. Sen jälkeen hän hankki pienen elantonsa roskista tehtyjä koruja ja laukkuja myymällä.
Elokuvaurallaan Maila tienasi upealla ulkonäöllään. Sen jälkeen hän hankki pienen elantonsa roskista tehtyjä koruja ja laukkuja myymällä.

Lue myös: Suomalainen Maila Nurmi oli 1950-luvun Hollywood-povipommi – Seiska löysi erakoituneen seksisymbolin losangelesilaisesta autotallista 23 vuotta sitten

Seiskan nykyinen päätoimittaja Jari Peltomäki tapasi Mailan Los Angelesissa vuonna 1998. Jarin yllätykseksi maailmantähti asui rähjäisessä autotallissa.

– Olen köyhä ja kipeäkin, mutta ylpeä. Olen aina halunnut elää ja asua erikoisesti, en edes viihtyisi tavallisissa kodeissa, Maila selitti reportterille.

Haastattelussa hän kertoi elävänsä nykyään kissan, kahden pulun ja takkuisen suden kanssa. Samalla hän kertoi Seiskalle uskomattoman elämäntarinansa.

SEISKA 47/1998 Maila kertoi Seiskalle vuonna 1998 pettyneensä ihmisiin. – En pelkää kuolemaa.
SEISKA 47/1998 Maila kertoi Seiskalle vuonna 1998 pettyneensä ihmisiin. – En pelkää kuolemaa.

Lue myös: Valehteli sukutaustansa! Suomalainen Maila Nurmi loi poikkeuksellisen uran Hollywood-kaunottarena – näin legendaarinen Vampira-hahmo syntyi

”En pelkää kuolemaa”

Maila kertoi Seiskan haastattelussa, että hän eli värikkään elämän myös parisuhderintamalla. Hän oli naimisissa käsikirjoittaja-näyttelijä John Brinkleyn ja italialaisen kreivin kanssa.

On epäselvää, jäikö Mailalta jälkeläisiä. Hänen veljentyttärensä tuoreessa elämäkerrassaan väitetään, että Maila olisi saanut lehtolapsen ohjaajalegenda Orson Wellesin kanssa.

Mailan kerrottiin myös heilastelleen James Deania, ja syytettiinpä häntä jopa tähden kuolemasta.

Maila Nurmen kerrottiin seurustelleen James Deanin kanssa, ja hän- tä syytettiin jopa tämän kuolemasta.
Maila Nurmen kerrottiin seurustelleen James Deanin kanssa, ja häntä syytettiin jopa tämän kuolemasta.

 

Seiskalle Vampira kuitenkin väitti olevansa lapseton.

– Suoraan sanoen en pidä lapsista, sillä heistä kasvaa aikuisia.

Haastatteluaikaan 76-vuotias rautarouva valitti vain kävelyvaikeuksista, joka johtui selkäytimen vahingoittumisesta. Hän kertoi sairastavansa harvinaista syöpää.

– En pelkää kuolemaa. Olen pettynyt ihmisiin, hän totesi.

Goottilegenda siirtyi ajasta iäisyyteen 86-vuotiaana tammikuussa 2008.

Teksti:Anna Tenhu
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!