Wanha Markki

Suurisydäminen Mestari on entinen huippu-urheilija! Wanhan Markin asukkaat viettävät leppoisia eläkepäiviä – kuvat!

Kotimaa | 03.08.2021 15:04

Suomen ainoa eläinten vanhainkoti, vuonna 1999 perustettu Ylistaron Wanha Markki tarjoaa lopetusuhan alla oleville eläimille turvallisen loppuelämän. Paikan isäntä Heikki Laaksonen, 66, naurahtaa suunnitelleensa alkujaan itselleen toisenlaisen elämän boheemina taiteilijana.

– Haave eläinten vanhainkodista tuli vaimoltani, joka työskenteli Espanjassa ja halusi perustaa sinne tällaisen aaseille. Minä pelastin hänet sieltä tänne Etelä-Pohjanmaalle, Heikki nauraa.

Wanha Markki sijaitsee eteläpohjalaisissa perinnemaisemissa.
Wanha Markki sijaitsee eteläpohjalaisissa perinnemaisemissa.

Lue lisää: Tässä on Suomen ainoa eläinten vanhainkoti! Wanha Markki tarjoaa hyvän loppuelämän: Saattohoitoon emme lähde

Kiltti Mestari

Mestari on 22-vuotias entinen esteponi. Se on nähnyt paljon Eurooppaa pitkän kilpauransa aikana. Kilpauran jälkeen Mestari tuli Wanhaan Markkiin viettämään eläkepäiviä. Se on luonteeltaan erityisen kiltti. Suurisydäminen poni antaa pusuja aina kun mahdollista. Pikkulapset voivat mennä sen jalkojen alta ilman, että se hermostuu. Aiemmin yksin elänyt poni on sopeutunut uuteen laumaansa hyvin.

– Kai tämä on auttamisen halua niin eläimiä kuin ihmisiäkin kohtaan. Eläimet ovat hyviä terapeutteja, Heikki sanoo.
– Kai tämä on auttamisen halua niin eläimiä kuin ihmisiäkin kohtaan. Eläimet ovat hyviä terapeutteja, Heikki sanoo.

Erilaiset alpakat

Devil, Ellu ja Diana ovat luonteeltaan erilaisia alpakoita. Lauman pomo Diana seuraa tilannetta usein mieluummin vähän sivusta, kun taas Ellu haluaa olla huomion keskipisteenä. Devil on luonteeltaan hyvin arka. Alpakoita alettiin tuoda Suomeen vuosituhannen vaihteessa, jolloin perustettiin paljon alpakkatiloja. Ikääntyneet alpakat eivät enää tuota villaa eivätkä jälkeläisiä, ja silloin niistä tulee kuin ongelmajätettä. Wanhassa markissa alpakat viettävät onnellista elämää Frederik-aasin kanssa.

Olipa laji mikä tahansa, henkilökunta hoitaa asiat niin, että seniorieläimillä on lokoisat eläkepäivät.
Olipa laji mikä tahansa, henkilökunta hoitaa asiat niin, että seniorieläimillä on lokoisat eläkepäivät.

Liian iso Onni

Mikropossu Onni on asunut Wanhassa markissa kuusi vuotta. Se päätyi vanhainkotiin kasvettuaan liian isoksi kerrostaloon. Tämä onkin hyvin tyypillinen tilanne minipossujen kohdalla. Ihmiset ihastuvat pieniin ja suloisiin palleroihin, mutta eivät ymmärrä, että ne voivat kasvaa jopa 300-kiloisiksi. Onni on luonteeltaan hyvin kiltti, ja tunnistaa omistajansa muiden ihmisten joukosta.

Onni on luonteeltaan hyvin kiltti mikropossu
Onni on luonteeltaan hyvin kiltti mikropossu.
Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!