fbq
Kotimaa
23.12.2021 10:43
Teksti: Kai Merilä|Kuvat: Kiken Albumi ja Seiskan arkisto
Kike elomaa
Suruvuotta viettänyt Kike Elomaa hankki koiranpennun: "Paras joululahja ikinä"
Kotimaa
23.12.2021 10:43
Teksti: Kai Merilä|Kuvat: Kiken Albumi ja Seiskan arkisto

Kansanedustaja Kike Elomaan, 66, (ps.) vuosi on ollut sekä työn että surun täytteinen. Kiken pitkäaikainen aviomies, manageri ja valmentaja Kimmo Elomaa menehtyi sairauskohtaukseen 20. maaliskuuta. 

- Kimmon kuolemasta on vaikea toipua. Se lauantaiaamupäivä on jäänyt niin vahvasti mieleeni, koska yritin itse elvyttää tuupertunutta rakastani, Kike muistelee hiljaisella äänellä.

Kimmo ei enää herännyt. Reilun vartin kuluttua paikalle ennättäneen ambulanssin henkilökunta totesi 68-vuotiaan miehen virallisesti kuolleeksi.

Lue myös: Hulppea luksuskoti! Kike Elomaa: ”Onneksi Kimmon toive talomme myymisestä ei toteutunut” – seinällä erityisiä muistoja

Kimmolle sinivalkoinen arkku

kimmo

Kimmo Elomaa menehtyi sairauskohtaukseen kotonaan keväällä. - Kimmon lisäksi koiramme Sylvi-Tuulikin poismeno jätti elämääni ison aukon, Kike sanoo.

Kimmo siunattiin huhtikuussa pienen lähipiirin läsnäollessa. Siunaustilaisuus pidettiin Uudenkaupungin Lokalahdella kirkon pihamaalla.

- Menimme samassa kirkossa naimisiin 1978. Sieltä kaikki alkoi, ja sinne sitten yhteinen tiemme myös päättyi, Kike kertoi keväällä Seiskalle.

Isänmaallisena miehenä tunnetulle liikemiehelle oli hankittu sinivalkoinen arkku.

- Pappi puhui kauniisti. Muusikkoystävämme Rautalan Timppa esitti yhden Kimmon lempikappaleista, Pave Maijasen Pidä huolta.

Kimmon uurna laskettiin myöhemmin Elomaiden sukuhautaan.

 

Koira kuoli sydänsuruihin

Lokakuun alussa Kikeä kohtasi uusi tragedia ja suru. Tuolloin perheen toinen rakkaista akita-koirista, Sylvi-Tuulikki, sai yllättäen kuolemaan johtaneen sairauskohtauksen.

- Sylvi-Tuulikki oli vasta seitsemän ja täysin terve. Olen melko varma, että se kuoli sydänsuruihin. Koira menehtyi olohuoneessamme lähes samaan paikkaan, johon Kimmokin tuupertui, Kike huokaisee.

Lue myös: Kike Elomaan suuri suru – rakas koira kuoli järkyttävällä tavalla: ”Lähes samaan paikkaan, johon Kimmokin tuupertui”

Hän lisää, että koirat ovat aina olleet lapsettomalle pariskunnalle täysivertaisia perheenjäseniä. 

- Itkin viikon, kun Sylvi-Tuulikki menehtyi.

Kike jäi suureen Maskun-kotiinsa kahdestaan toisen koiransa Marskin kanssa.

- Marski käy usein tutkimassa talon huoneita, kuin Kimmoa etsien. Hän oli vahva persoona, ja tunnen hänen läsnäolonsa yhä kodissamme.

Erilainen joulu Maskussa

Joulukuun alussa Kike päätti tehdä viikkoja pohtimansa päätöksen.

- Halusin taloon koiranpennun ja samalla Marskille kaverin. Hankinta ei tullut hetken mielijohteesta. Kimmon ja Sylvi-Tuulikin poismeno jätti vain niin valtavan aukon kaikkeen olemiseen, että aika on kypsä uudelle perheenjäsenelle.

Kahdeksanviikkoinen kultaisennoutajan pentu tulla tupsahti Kiken Maskun kotiin juuri joulun alla.

- Se sai nimekseen Hero. Se on sankarini! Ja paras joululahjani ikinä, Kike iloitsee.

Kike vietti elämänsä ensimmäisen ja erilaisen joulun Maskussa.

- Olen viettänyt 65 joulua sukutilalla Nopperlassa ja touhunnut aina valtavasti kaikkia joulujuttuja. Nyt en laittanut Maskun-kotiin mitään. Aikani menee nyt tutustuttaessa Heroa Marskiin ja uuteen elinympäristöönsä, Kike hymyilee.

kike
Kike otti uuden koiranpennun. – Marski omi hänet heti kaverikseen!

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »