Suomeen palannut Kanarian keisari Jorma Kalevi sai koronarokotteen: Kutisevia näppylöitä pitkin kehoa

Kotimaa | 05.05.2021 08:14

Parantumatonta keuhkofibroosia sairastava ravintoloitsija ja laulaja Jorma Kalevi, 75, vietti Gran Canarialla tuttuun tapaan talven. Kanarian aurinkosaari on ollut hänen toinen kotinsa 1970-luvun lopulta lähtien.

– Se on ollut pelastukseni. Siellä on maailman paras ilmasto, sopivasti lämpöä ja kosteutta. Uskon, että se on pitänyt minut hengissä ja fibroosin kurissa näinkin pitkään.

Jorma Kalevi on esiintynyt 1960-luvulta saakka. Vasemmalla hänen de-byyttialbuminsa Laulut kaikki rakkauden vuodelta 1978.
Jorma Kalevi on esiintynyt 1960-luvulta saakka. Vasemmalla hänen de-byyttialbuminsa Laulut kaikki rakkauden vuodelta 1978.

Lue myös: Keuhkosairas laulaja Jorma Kalevi, 75, juhli kuoleman varjossa: Vietin viimeisen syntymäpäiväni

Suomeen Jorma palasi maaliskuussa, jolloin hän sai koronarokotteen.

– Kyllä minua koetellaan. Sain rokotteesta jälkireaktioina kutisevia näppylöitä pitkin kehoani. Ne ovat jo paranemaan päin.

Lue myös: Lähes kaksi vuotta sitten lääkäriltä tyrmäävän tuomion saanut laulaja Jorma Kalevi: Laina-aika uhkaa käydä vähiin

Kun kahvit on juotu, laulaja tarttuu kitaraan. Musiikki sytyttää pitkän linjan artistin yhä.

– Tässä on varmaan viimeinen Kuubassa tekemäni musiikkivideo, hän esittelee iloisen latinorytmistä Cuando Calienta El Sol -kappaletta. Se ilmestyy levynä lähiaikoina.

Lue myös: Murheet vievät yöunet! Kuolemansairas Jorma Kalevi kaipaa lapsiaan: Isän oikeuksiani ei ole kunnioitettu

Talvella Jorma ja Jukka Lampela julkaisivat suositun Lapin poika -sinkun. Jorma aikoo julkaista tupla-cd:n musikaalisena muistona jälkipolville.

– En tiedä, riittävätkö voimavarani sen julkaisemiseen. Tarvitsen pari avustajaa. Jos joku haluaa ostaa 40 monipuolisen iskelmäkappaleen paketin kaikilla oikeuksilla, niin minuun voi ottaa yhteyttä.

– Myös elämäkertakirjani pitäisi saada valmiiksi. Materiaali on kerätty ja on sovittu, että kirja julkaistaan vaikka kuolemani jälkeen.

Lue lisää Jorma Kalevista Seiska Klubista!

Teksti:Jari Peltomäki
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!