fbq
miika pettersson ja vesa-matti loiri

Suomalaiskoomikko kritisoi Vesku Loirin painonpudotusta: Ei näytä terveeltä!

Riihimäkeläinen stand up -koomikko Miika Pettersson, 47, on karistanut kannoiltaan monta ongelmaa, mutta suurin niistä on ollut hänen omilla kupeillaan. Entinen ammattirikollinen ja alkoholisti on paininut liikakilojen kanssa koko aikuisikänsä. Hän painoi vielä kesäkuussa 225 kiloa.

– Söin itseäni hitaasti mutta varmasti hengiltä. Aikuisiällä painoni on ollut hallinnassa vain vankilassa. Siellä on ollut helppoa pyörittää arkea niin, että paino on pudonnut ja pysynyt kurissa. Vankiladieetille en halua kuitenkaan enää lähteä, kymmenen vuotta ilman rikoksia elänyt Miika sanoo.

Miika otti lopullisen niskalenkin ylipainostaan vasta, kun hänellä oli paikka lihavuusleikkausjonossa. Hän ymmärsi, ettei se ole ratkaisu hänen ongelmaansa.

– Olen täyttänyt ruoalla koloa sielussa tai onnellisuuden puutetta. Ehkä en saa sieluani paikattua, mutta täytän sitä mieluummin jollakin muulla kuin syömisellä. Tajusin, ettei leikkauksenkaan tulos olisi pysyvä. Saisin mahalaukun ajan myötä venytettyä takaisin sellaisiin mittoihin, että ylensyöminen jatkuisi, Miika miettii.

Epäilykset lihavuusleikkausta kohtaan heräsivät myös, kun koomikko seurasi julkisuudesta tuttujen henkilöiden ulkoista muutosta.

– Jos sanon rumasti, niin minusta Vesa-Matti Loiri ja Jope Ruonansuu näyttävät hirveän riutuneilta. Kun paino tippuu nopeasti, elämänmuutos ei ole kokonaisvaltaista. He eivät näytä terveiltä.

Miikan tavoite on pudottaa painoaan kaikkiaan 100 kiloa. Kesäkuussa alkanut elämänmuutos on karistanut tavoitekiloista jo puolet.