fbq
svante spiik

Suomalaisen Diili-kilpailijan syyte väärennyksestä hylättiin käräjäoikeudessa - äänitallenne pelasti tv-tähden

Seiska kertoi huhtikuussa, että Diili-kilpailija Svante Spiikiä, 40, syytettiin väärennyksestä. 

Syyte tuli vireille tämän vuoden alussa, ja sitä käsiteltiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa kesäkuussa. Svante kertoi Seiskalle kiistävänsä syytteen.

– Siinä on taustalla entinen parisuhde ja katkeroitunut exä. Ostettiin seurustelusuhteen aikana yhteinen auto, ja sanotaanko näin, ettei ero sujunut hyvin, hän totesi tuolloin.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Asiassa oli syyttäjän mukaan kyse siitä, että Svante olisi syyskuussa vuonna 2019 väärentänyt naisen nimen 145 599 euron arvoisen ökyauton kauppa- ja osamaksusopimukseen. Naisen mukaan hän ei ollut suostunut kaupan osapuoleksi. 

Diili-kilpailija Svante Spiikillä on rötöstaustaa - mukana myös sotilasrikos

Svante vetosi oikeudenkäynnissä siihen, että ex-tyttöystävä oli ollut läsnä kauppasopimuksen kaupantekotilaisuudessa videoyhteyksin. Osamaksusopimuksen nainen oli allekirjoittanut joko itse tai Svante oli allekirjoittanut naisen nimen tämän suostumuksella myös osamaksusopimukseen kaupantekotilaisuudessa. 

Svanten ja ex-tyttöystävän kertomukset autokaupoista erosivat huomattavasti toisistaan. Nainen kertoi oikeudessa, ettei ollut läsnä edes videoyhteyden kautta kaupantekotilaisuudessa.

Oikeudessa kuultiin autokaupan myyjää todistajatarkoituksessa. Hän kertoi tarkistaneensa molempien osapuolten henkilöllisyyden. Lisäksi todisteina oli lukuisia asiakirjoja autokaupoista sekä litteroitu äänitallenne naisen soitoista rahoitusyhtiön asiakaspalveluun.

Rattikäryjä ja ulosottoja! Uusien Diili-kilpailijoiden rötöstaustat: Svante Spiikillä viisi rikostuomiota

Käsittelyssä kävi ilmi, että Svante ja ex-tyttöystävä olivat koeajaneet autoa yhdessä, jonka jälkeen he olivat yhdessä tehneet siitä tarjouksen. He erosivat pian tämän jälkeen. Svante mainitsi oikeudessa, että ero oli tullut hänelle yllätyksenä, ja että auto jäi hänen käyttöönsä eron jälkeen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Nainen oli havahtunut auton osamaksuasiaan Svanten yrityksen mentyään konkursiin ja miehen jouduttua maksuvaikeuksiin. Naisen kertomuksen mukaan hän oli huolestunut siitä, menettääkö hän luottotietonsa Svanten taloudellisten vaikeusten seurauksena, jos tämä ei kykene suorittamaan maksuja ökyautosta.

Arkistovideo: Seiskan viihdeuutiset: Ilkka Kanervan vakava sairaus, Kristiina Komulaisen saamat kantelut ja Diili-kilpailijoiden rötökset

Lopulta rahoitusyhtiön äänitallenne paljastui tärkeimmäksi todisteeksi oikeudenkäynnissä. Yhden puhelun aikana nainen totesi olevansa tietoinen siitä, että "hän on sopimuksessa velallinen, mutta nyt vasta tulleensa tietoiseksi siitä, että joutuu velasta myös vastuuseen". 

 Tältä osin käräjäoikeus toteaa, että on yleisesti tiedossa oleva tosiseikka, että kanssavelallisen on aina vastuussa velan maksamisesta, eikä tämä seikka ole voinut tulla (naisen nimi) mitenkään yllätyksenä, käräjäoikeus linjasi.

Ero! Mika Kallion ja Diili-Inkan parisuhde päättyi täysin yllättäen

Varsinais-Suomen käräjäoikeus päätti ettei Svante ollut syyllistynyt väärennykseen, ja syyte hylättiin eilen tiistaina (20.6.).

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Käräjäoikeus katsoo vastoin syytteen teonkuvausta asiassa näytetyn, että Spiik ja (naisen nimi) ovat ostaneet yhdessä syytteen teonkuvauksessa yksilöidyn auton ja että Spiikillä on ollut (naisen nimi) suostumus kauppasopimuksen ja osamaksusopimuksen allekirjoittamiseen tämän puolesta, käräjäoikeus perusteli päätöstään.

Tuomio ei ole lainvoimanen.

Seiskan tavoittama yrittäjä ei halunnut kommentoida asiaa.

– Syyte kaatui oikeudessa kuten jo kirjoitit, joka kertoo itsessään kaiken olennaisen, Svante viestitti Seiskalle.

Syytteen hylkäämisestä kertoi ensimmäisenä IS