fbq
Kotimaa
21.09.2021 19:30
Teksti: Anna Tenhu|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram
Sointu Borg
Sointu Borg ärähtää saamaansa kritiikkiin missituomaroinnista: Se ei ollut mikään kannanotto!
Kotimaa
21.09.2021 19:30
Teksti: Anna Tenhu|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram

Kun tosi tv-ohjelma Diilin voittaja Sointu Borg viime keväänä lupautui Miss Suomi -kilpailujen tuomariksi, hän tiesi kyllä, että palautetta saattaa tulla. Sitä Sointu ei kuitenkaan arvannut, missä määrin kritiikkiä tulisi ja missä muodossa.

Sointu avautui saamastaan palautteesta hiljattain omalla Instagram-tilillään.

- Miksi lähdin tuomariksi Miss-Suomeen? Kilpailijoiden takia.⁣ Likat on painanu aivan älyttömän duunin. Jokainen joka laittaa itsensä likoon tolla tasolla sekä uskaltaa altistaa itsensä kritiikille, ansaitsee hatun noston. Jodelista on helppo huudella. Harva uskaltaa bikineissä nousta lavalle koko kansan arvosteltavaksi. Itellä menis luultavasti siinä kohtaa paskat housuun ja korkkaisin povarista piilopullon, mikäli hätäpelastustie ei löytyis nurkan takaa, Sointu kirjoitti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sointu Borg (@sointuorvokki)

⁣Varoittavia puheluita

Seiska tavoitti Soinnun puhelimitse kommentoimaan saamaansa palautevyöryä.

- Kritiikin ydin koski aikaisempaa keskustelua missiorganisaation toiminnasta, jota on arvosteltu. Ikinä en vähättele kenenkään subjektiivisia kokemuksia, mutta on epäreilu toive, että ihmiset kaipaavat sotajumalatarta puolestaan heilumaan, en suostu kantamaan sitä kruunua, Sointu täräyttää.

Hän kertoo saaneensa puheluja, joissa varoiteltiin tuomariksi ryhtymisestä. Sointu ei ymmärrä, miksi hänen tuomaroinnistaan on tullut arvovaltakeskustelu.

- Lupauduin tuomariksi jo ennen kohua, ja minulla on tapana pitää lupauksistani kiinni. Olin siellä tuomaroimassa missien esiintymistä ja puhumista. Läsnäoloni ei ole kannanotto mihinkään suuntaan.

Lue lisää: Sointu Borg sai rajun koronavirustartunnan ja jäi sometauolle

Kehitysideoita

Missiorganisaatio tai missikisat ylipäätään ovat Soinnule niin vieras maailma, että hän kokee epäreiluksi ylipäätään ottaa kantaa itse missikisoihin.

- Olisi epäammattimaista omalta tietopohjalta kritisoida organisaatiota mihinkään suuntaan, nämä nuoret naiset ovat tehneet hirveästi duunia kisojen eteen ja oli etuoikeus päästä seuraamaan sitä.

Lue lisää: Välit tulehtuneet Jaajo Linnonmaan kanssa

Sointu on varovainen myös antaessaan kehitysideoita tulevia kisoja varten, mutta yksi toive hänellä on.

- Olisi ollut mahtavaa jutella heidän kanssaan pidempään, nyt haastattelut jäivät lyhyiksi. Voittajakolmikko nousi esiin haastatteluissa selvästi, mutta varmasti siellä mukana oli tyttöjä, jotka olisivat hyötyneet pidemmistä haastatteluista.

Kiireinen syksy

Sointu on tällä hetkellä kysytty puhuja seminaareihin ja yliopistoihin. Missikisojen tuomarointien lisäksi hän ei koe tarpeelliseksi lähteä mukaan muihin tv-ohjelmiin.

- Kieltämättä harkitsen nyt Diilin jälkeen tarkasti, missä haluan olla mukana. Joissain ohjelmissa vierailen syksyn mittaan, mutta reality-boostia en koe tarpeelliseksi tällä hetkellä.

Soinnun Jaajo Linnonomaan kanssa luotsaama Diili Start Up etenee hitaasti, mutta varmasti.

- Rakennetaan sitä syksyn mittaan, loppuvuodesta pitäisi olla valmista.

Arkistovideo: Diili-Sointu avautuu - "Selkäänpuukotusta ja draamaa"

Tilaa Seiskan uutiskirje! »