fbqSedu Koskisen ex-ravintolapäällikkö Titta-Lise Viljanen kohtasi yllätyksen työpaikkansa ovella: Henkilökohtaisetkin tavarani jäivät sinne | Seiska
Kotimaa
28.11.2021 13:04
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Atte Kajova ja Seiskan arkisto
Titta-Lise Viljanen ja Sedu Koskinen
Sedu Koskisen ex-ravintolapäällikkö Titta-Lise Viljanen kohtasi yllätyksen työpaikkansa ovella: Henkilökohtaisetkin tavarani jäivät sinne
Kotimaa
28.11.2021 13:04
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Atte Kajova ja Seiskan arkisto

Porilainen Titta-Lise Viljanen sai viime vuoden alkupuoliskolla mukavaksi luulemansa pestin ex-ravintolakeisari Seppo ”Sedu” Koskiselta, 64. Sedu kiinnitti Titta-Lisen firmansa johtoportaaseen hoitamaan Poriin perustettavia ravintoloita.

Vain alle neljä kuukautta myöhemmin iski yllätys: keskusrikospoliisi sulki ravintolayrityksen tilit rahanpesuepäilyn takia.

Seiska on uutisoinut aiemmin, etteivät ex-ravintolakeisarin luottotiedot ole olleet kunnossa enää vuosiin. Koska Sedu ei itse voi omistaa firmoja, hän on toiminut firmoissa konsultin asemassa.

Titta-Lise sai vuosi sitten lokakuussa omat luottotietonsa kuntoon.

– Sedu pyysi silloin, että ottaisin kaikki hänen Porissa toimivien ravintoloidensa taustayhtiöt nimiini. Ostin firmat eurolla.

Lue lisää: Krp sulki tilit! Sedu Koskisen ravintolapäällikkö järkyttyi: Käräjillä nähdään, Sedu!

Ravintolat siirtyivät Titta-Lisen nimiin eurolla. Hänen mukaansa Sedu kuitenkin johti yrityksiä taustalta.
Ravintolat siirtyivät Titta-Lisen nimiin eurolla. Hänen mukaansa Sedu kuitenkin johti yrityksiä taustalta.

Haastemies viikoittain

Epäonnisen ravintolapäällikön tilanne onkin nyt se, että haastemies hänen luonaan jatkuvasti, mikä on myös kaupunkilaisten tiedossa.

– Ravintoloilta jäi runsaasti maksuja maksamatta. Osa velkojista soittelee edelleen minulle rahojensa perään, mutta Sedunhan ne ravintolat olivat, eivät minun, Titta-Lise puhisee.

Hänellä ei kertomansa mukaan ollut edes pääsyä firman tilille.

– Sedu siirteli sieltä rahoja miten halusi. Tarkkaa summaa en osaa sanoa, mutta tuhansista euroista puhutaan, nainen paljastaa.

Lue lisää: Sedu Koskisen ravintoloita johtanut Titta-Lise Viljanen katuu tutustumistaan yökerhokeisariin: Velkojat soittelevat minulle!

Titta-Lise Viljanen näyttää Sedun auttamisesta syntyneitä laskupinoja.
Titta-Lise Viljanen näyttää Sedun auttamisesta syntyneitä laskupinoja.

Vuokraisäntä vaihtoi lukot

Kun Viljanen oli menossa loppuvuodesta 2020 työntekijöidensä kanssa hakemaan tavaroitaan ravintolasta, avain ei käynyt enää lukkoon.

– Selvisi, että vuokraisäntä oli vaihtanut lukot, koska ei ollut saanut vuokriaan kuukausiin. Sinne jäivät kaikki henkilökohtaisetkin tavarat, Titta-Lise manaa.

Nyt Titta-Lise on itse syytteessä törkeästä velallisen epärehellisyydestä, koska on yritysrekisterin mukaan omistaja.

– Se oli viimeinen tikki. Palkkasin asianajajan, eikä tätä jätetä tähän. Teemme pian rikosilmoituksen. Käräjillä nähdään, Sedu!

Lue myös: Sedu Koskinen ex-ravintolapäällikkönsä rajuista syytöksistä: Joku vainoaa minua!

Sedu ei vastaa viesteihin

Kaikki Porin-jupakan firmat on nyt haettu konkurssiin, ja niille on määrätty pesänjakaja.  Titta-Lise on selvittänyt oman osansa pesänjakajan kanssa.

– Olen riitauttanut asian. Sedu kylläkään ei ole enää toviin vastannut minulle puhelimeen eikä muihinkaan viesteihini. Yritin tavoitella häntä jopa Facebookin kautta.

– Viimeksi hän lupasi vuoden alkupuolella, että soittaa minulle maanantaina. Sitä maanantaita ei vielä ole tullut.