Katso kuva!

Räppäri Pyhimys palasi töihin pikaruokalan luukulle - saa oman nimikkohampurilaisen!

Kotimaa | 21.04.2021 17:02

Räppäri Pyhimys eli Mikko Kuoppala, 39, palasi työskentelemään pikaruokaravintolan pariin. Samalla hän paljasti yllättävän asian uransa alkuajoilta, kun muisteli elämäänsä Instagram-tilillään. Menestyneen muusikon mukaan hän aloitti ammattinsa pikaruokaravintolan luukulta vuonna 2001.  

- Tajusin, etten sovellu Tekniseen korkeakouluun, eikä mun räppääminen ollut taloudellisesti kannattavaa vielä moneen vuoteen. Se oli suoraan sanottuna aika kova paikka omasta imagostaan huolissaan olevalle nuorelle, joka oli alisuorittanut lukion skeittaamalla läpi koeviikkojen. Realiteetit iski kasvoille, vastuunottaminen masensi ja koko homma hävetti, Pyhimys kuvailee. 

Lue myös: Supersuosittu Pyhimys takoi rahaa - tienestit yli 200 000 euroa!

Kiitollinen hän on silti kokemastaan, koska oppi itsestään tuolloin hyvin paljon. Hän yleni nopeasti työssään ja jatkoi samassa firmassa usean vuoden. Räppäri lopetti hommansa vasta, kun sai ensimmäisen levytyssopimuksensa vuonna 2005.

- Siihen asti musahommia oli hyvin ehtinyt tehdä siinä sivussa, eli vapaa-aikaakin oli, eikä silti tarvinnut elää kädestä suuhun.

Räppäri palasi tuttuun työhön ainakin vuodeksi. Julkisen tiedotteen mukaan artisti on mukana suunnittelemassa pikaruokalalle muun muassa kesäkuussa julkaistavan vaatemalliston, syksyllä myyntiin tulevan nimikkohampurilaisen sekä erilaisia kuluttajia osallistavia yllätyksiä.

Idea yhteistyöhön lähti tiedotteen mukaan Pyhimyksen omasta urapolusta, sillä Hesburger on ollut kuusinkertaisesti Emma-palkitun artistin ensimmäinen työpaikka.

Oikeisiin töihin

Kuluneen vuoden aikana useat artistit ovat joutuneet sietämään törkykommentteja sosiaalisessa mediassa, kun ovat julkisesti puhuneet kulttuurialan taloudellisesta ahdingosta. Alalla työskenteleviä ihmisiä on pilkattu siitä, etteivät he tekisi oikeita töitä. 

Lue myös: Arttu Wiskari julkaisi hämmentävän viestin Twitter-tilillään - joukko julkkiksia kommentoi tekstiä: "Miten köyhä täytyy henkisesti olla"

Erityistä huomiota herätti laulaja Erika Vikmanin saamaa palaute, joka levisi helmikuussa kulovalkean tavoin sosiaalisessa mediassa. 

- Nyt vaan opiskelemaan joku oikea ammatti, viestissä luki.

Monessa mukana

Pyhimys on ollut viime aikoina paljon kotimaisessa telkkarissa esillä, sillä hän on osallistunut useisiin suosittuihin tv-ohjelmiin. Hän oli yhtenä tähtivalmentajana viimeisimmällä kaudella the Voice of Finland -laulukilpailussa. 

Lue myös: Räppäri Pyhimys ei meinannut päästää Maria Veitolaa kotiinsa – ”Mutta sitten mietin, että mitä väliä!”

Räppäri yritti päästä Euroviisuihin Teflon Brohthersin ja Pandoran kanssa Uuden musiikin kilpailussa. Lisäksi hän on mukana Myyrä-seikkailuohjelmassa, jossa julkisuuden henkilöt kilpailevat messevästä rahasummasta. 

20210113, Helsinki. The Voice of Finland 10. tuotantokauden pressi. Kuvassa Heikki Paasonen, Juha Tapio, Pyhimys, Sipe Santapukki, Toni Wirtanen, Maija Vilkkumaa ja Redrama.
Tähtivalmentajien joukoissa oli tapahtunut muutoksia, kun Toni Wirtasen, Sipe Santapukin ja Redraman rinnalle tulivat Pyhimys, Maija Vilkkumaa ja Juha Tapio. Vasemmalla ohjelman juontaja Heikki Paasonen. Kuva Timo Korhonen. 

 

Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:Seiskan toimitus, Instagram, Twitter
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!