fbq
Kotimaa
11.11.2021 17:30
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan toimitus
Sofia Belórf
Ranta-ahon perhedynastia vajosi köyhyysrajan alapuolelle: Ex-miniä Sofia Belorf pesi tienesteillään koko perheen
Kotimaa
11.11.2021 17:30
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan toimitus

Ranta-ahojen perhedynastia nousi otsikoihin, kun Niko Ranta-ahon, 34, huumekäryjä käsiteltiin laajasti niin sanotun Katiska-huumevyyhdin myötä. Lopulta Nikolle rapsahti 13 vuotta vankeutta törkeistä huumausaine- ja dopingrikoksista. sillä hän syyllistyi uusiin törkeisiin huumausainerikoksiin vapauduttuaan tutkintavankeudessa.

Katiska-vyyhdin yhteydessä myös Nikon sisko sai törkeästä rahanpesusta viiden kuukauden ehdollisen vankeustuomion.

Niko Ranta-aho
Niko Ranta-aho asui hulppeasti Espanjassa, kunnes huumekäry kävi.

Elanto tiukassa

Lue myös: Niko Ranta-ahon sisko pelmahti käräjille kireänä kesämekossa

Seiska selvitti, millaisista ansiotuloista Ranta-ahon perhe nauttii.

Sekä isä että poika Ranta-aho tienasivat ansiotuloja vuoden 2020 verotustietojen perusteella nolla euroa.

Myös kiinteistönvälitysfirmaa pyörittävän siskon vuositulot olivat vain 5 949 euroa. Heikot tulot selittynevät sillä, ettei hänen kiinteistönvälitysfirmansa ole ottanut tulta alleen.

Firman liikevaihto on tuoreimman tilinpäätöstiedon mukaan vaivaiset 9 000 euroa. Tappiota yritys on tehnyt 1 641 euron edestä, lisäksi omapääoma on 2 300 euron verran pakkasella. Ei siis ihme, ettei kiinteistöbisneksestä ole irronnut tienestiä.

Kun julkisuudesta jo ennestään tutun ratsastajasiskonkin vuositienestit ylsivät vain hieman yli 8 000 euroon, on koko perhe ansiotulojensa mukaan köyhyysrajan alapuolella.

Suomessa köyhyysraja määritellään ansiotulojen perusteella. Esimerkiksi jos yhden aikuisen taloudessa kuukausitulot ovat karvan päälle tuhat euroa, hänet luokitellaan köyhyysrajan alapuolelle.

Sofia Belórf
Sofia Belórfista on tullut kunniallinen veronmaksaja. Ulosottovelat on kuitattu, ansiotuloja on mukavasti ja
verojankin makseltu. Tosin verokarhu muisti Sofiaa jättimätkyillä.

Sofialla pyyhkii hyvin

Verovirastosta saatujen tietojen valossa näyttää vahvasti siltä, että perheen ex-miniä Sofia Belórf, 31, on suorastaan äveriäs Ranta-ahoihin verrattuna. Nimittäin Sofia tienasi mukavat 65 209 euroa. Tosin somekaunottarelle lätkäistiin jäännösveroa eli mätkyjä 20 117 euroa. Koko Ranta-ahon perhe yhteensä ei yltänyt vastaaviin ansiotuloihin.

Lisäksi Sofia on kuitannut ulosottovelkansa pois.

Lue myös: Mielettömät mätkyt! Verottaja muisti Sofia Belórfia ja Stefua kymppitonnien laskulla

anta-ahojen nollatulot vaikuttavat tavallisen palkansaajan näkökulmasta hätkähdyttävän pieniltä, silti perheen elintasoon notkahdus ei välttämättä vaikuta.

Yhä edelleen perheellä on lukuisia bisneksiä, joista ilmeisesti riittää ”voita leivän päälle”.

Esimerkiksi isä Ranta-ahon yksi lukuisista yrityksistä onnistui tuoreen tilinpäätöksen perusteella tekemään nolla euron liikevaihdosta huolimatta 193 100 euron voiton.

Poliisi tutkii

Vaikka isä Ranta-aho ei onnistunut ansiotulojen kartuttamisessa, hän silti tienasi pääomatuloja 240 000 euroa.

Pääomatulot muodostuvat omaisuuden tuotosta, kuten vaikkapa vuokratuloista tai omaisuuden myyntivoitoista. Pääomatulon verotus on ansiotuloihin verrattuna edullisempaa.

Lue myös: Niko Ranta-ahon isä ja isosisko tyhjensivät Nikon ja Sofia Belórfin Espanjan-ökykodin – omilla avaimilla sisään!

Ilmeisesti Ranta-ahon perheen bisneskuvioissa kaikki ei ole mennyt täysin nappiin, sillä Iltalehden tietojen mukaan keskusrikospoliisi epäilee isä Ranta-ahoa törkeästä veropetoksesta. Samassa kokonaisuudessa on mukana myös Niko.

Krp on tonkinut erityisesti perheen Espanjaan perustettua firmaa. Myös Suomessa perustettu 193 100 euron voiton tehnyt yritys on joutunut poliisin syyniin.

Niko Ranta-aho
Niko Ranta-aho istuu tällä hetkellä tuomiotaan Riihimäen vankilassa. 

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »