Rallin suomalainen maailmanmestari nukkui pois - Marcus Grönholm ylistää viikonloppuna menehtynyttä kollegaansa: "Hannu Mikkola oli esikuvani"

Kotimaa | 04.03.2021 16:00

78-vuotiaana kuollut Hannu Mikkola oli yksi Markus Grönholmin lapsuudenidoleista. – Voitimme kumpikin seitsemän kertaa Jyväskylässä, Bosse muistelee.

Suomen kaikkien aikojen rallilegendoihin lukeutuva Hannu Mikkola menehtyi viime viikonloppuna. Maailmanmestari oli kuollessaan 78-vuotias.

– Kyllähän tällaiset uutiset aina ikäviä ovat. Tiesin kyllä, että Hannulla oli ollut syöpää, toinen rallisuuruus Markus ”Bosse” Grönholm huokaa Seiskalle.

– Hän kävi luonani rallimuseossa ehkä puolitoista vuotta sitten. Olihan hän laihassa kunnossa, mutta hyvät jutut ja muutoin samanlainen kuin aina ennenkin.

Lue myös: Rallilegenda Markus Grönholm avautuu isänsä kuolonkolarista: Tahdoin mukaan

Sinivalkoinen rallilegenda Hannu Mikkola voitti maailmanmestaruuden vuonna 1983. Hän nukkui pois viikonloppuna 78-vuotiaana.
Sinivalkoinen rallilegenda Hannu Mikkola voitti maailmanmestaruuden vuonna 1983. Hän nukkui pois viikonloppuna 78-vuotiaana.

Todellinen pioneeri

Bosse Grönholm asettaa Hannun samalle lähtöviivalle Ari Vatasen ja Markku Alénin kanssa.

– He kaikki olivat esikuviani, kun olin pikkupoika. Hannu oli myös kehittämässä ensimäistä nelivetoralliautoa Audilla, se on erityisesti jäänyt mieleen.

Joensuussa 1942 syntynyt Hannu voitti vuoden 1983 maailmanmestaruuden lisäksi maailman pisimmän rallin Lontoo-Mexico-maratonrallin sekä ensimmäisenä ei-afrikkalaisena Safari-rallin (1972). Jyväskylän soratietkin hän valloitti ennätykselliset seitsemän kertaa – saman verran voittoja on vain Grönholmilla.

– Hannu oli erittäin mukava mies ja rauhallinen kaveri, Bosse ylistää.

Marcus Grönholm ylistää viikonloppuna menehtynyttä kollegaansa.
Marcus Grönholm ylistää viikonloppuna menehtynyttä kollegaansa.

 

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Lehtikuva ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!