Raju pyörrytyskohtaus pelästytti tangokuningatar Pirita Niemenmaan: Pelkäsin niin paljon, että vain itkin

Kotimaa | 10.04.2021 10:16

Hallitseva tangokuningatar Pirita Niemenmaa, 36, sai kuusi vuotta sitten rajun pyörrytyskohtauksen, jossa huone tuntui tanssivan ympärillä. Kyse oli hänen ensimmäisestä asentohuimauskohtauksestaan.

– Aamulla herätessäni aivan yhtäkkiä päässäni alkoi pyörimään kuin olisin ollut karusellissa. Jouduin pitämään sängyn reunoista kiinni, Pirita muistelee.

Lue myös: Erikoinen vaiva vei tangokuningatar Pirita Niemenmaan sairauslomalle: Päässä pyörii kuin karusellissa

Pirita ei ymmärtänyt, mistä oli kyse ja tietysti pelästyi rajua kohtausta. Oliko kenties aivoihin iskenyt joku kohtaus? Hän lähti kävelemään, mutta melkein kaatui.

– Ajattelin, että nyt ei kaikki ole kunnossa. Olin aivan kauhuissani, pyörrytti ja oksetti. Pelkäsin niin paljon, että vain itkin.

Ensimmäinen asentohuimauskohtaus iski täysin yllättäen kuusi vuotta  sitten. – Ajattelin, että aivoissa  on jotain vikaa.  Ikinä ei ole  pyörryttänyt  niin pahasti, Pirita kertoo.
Ensimmäinen asentohuimauskohtaus iski täysin yllättäen kuusi vuotta  sitten. – Ajattelin, että aivoissa  on jotain vikaa.  Ikinä ei ole  pyörryttänyt  niin pahasti, Pirita kertoo.

Lue myös: Uusi työ! Pirita Niemenmaa siirtyi ruokakaupan kassalle – tangokuningatar paljastaa Seiskalle musiikkiuransa tilanteen

Pirita meni lääkäriin, jolloin selvisi, että pyörrytys johtui hyvänlaatuisesta asentohuimauksesta. Kyse sisäkorvan kaarikäytävien toimintahäiriöstä, kun käytäviin kertynyt sakka aiheuttaa pyörryttävän tunteen.

– Lääkäri ei tehnyt sen kummempia tutkimuksia. Hän vain käänteli päätäni ja ymmärsi heti, mistä on kyse. Sain viikon sairauslomaa, ja auton ajo kiellettiin siksi aikaa.

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Seiskan arkisto ja Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!