Katso videot!

Pyörätuoli ei ollut este! Tanssitaitelija Risto Lång toteutti unelmansa – ”Kun alan tanssia, tuoli unohtuu”

Kotimaa | 02.04.2021 16:02

Joensuulainen tanssija Risto Lång syntyi kuusilapsiseen perheeseen Ylä-Savossa vuonna 1968. Synnynnäinen selkäydinvamma Ristolle syntyi jo kohdussa.

– Vamman syntysyytä ei tiedetä, se on kohtalo.

Riston lapsuus oli onnellinen. Äiti piti huolen, että perheen kuopus pääsi mukaan isosisarusten leikkeihin.

– Lapsuuteni oli aivan ihana, vaikka olimme köyhiä. Sisareni kantoivat minua kaikkiin leikkeihin, ja tunsin olevani osa yhteisöä.

Pyörätuolitanssin uranuurtaja Risto on esiintynyt seitsemässä eri  maassa  kutsuttuna tanssijana. Hän on voittanut lukuisia alan kansainvälisiä kilpailuja.
Pyörätuolitanssin uranuurtaja Risto on esiintynyt seitsemässä eri  maassa  kutsuttuna tanssijana. Hän on voittanut lukuisia alan kansainvälisiä kilpailuja.

Tanssiura alkaa

Lapsuuden kokemukset antoivat Ristolle itseluottamusta. Pyörätuolilla koko ikänsä liikkunut Risto sai tanssikärpäsen pureman jo nuorena miehenä. Pyörätuoli ei ollut este eikä edes hidaste.

Parin vuoden harrastamisen jälleen Risto voitti Suomen mestaruuden 10-tanssissa ja valmistui muutaman vuoden päästä Suomen ja Euroopan ensimmäiseksi ammattilaispyörätuolitanssijaksi 2011.

– En tanssi pyörätuolilla, vaan jaloillani. Jotkut ovat kuvailleet sitä luistelemiseksi, mutta pyörätuolilla liu’utaan. Yleisö näkee ensimmäiseksi pyörätuolin, mutta kun alan tanssia, tuoli unohtuu.

Lue lisää Riston tanssiurasta tuoreimmasta Seiskasta!

Teksti:Anna Tenhu
Kuvat:Atte Kajova ja Mona Hormia
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Katso video!

Vuokra- ja ruokarahat tiukassa! Marianne Kiukkonen elämästään yh-äitinä: Kadun, etten ollut enemmän läsnä poikani elämässä

Katso video!

Syövän selättänyt Hunks-komistus Jani Kokki miettii elämänmuutosta – ”Kaikki päivät ovat aika samanlaisia”

Katso video!

Huutokauppakeisarin suosikkimyyjä Mersu-Matti: ”Aki Palsanmäki himoitsee aarteitani” – katso video huikeasta kokoelmasta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!