fbqPronssiuimari Matti Mattsson paljasti Seiskalle: ”Ensiksi omaan saunaan” | Seiska
Matti Mattsson

Pronssiuimari Matti Mattsson paljasti Seiskalle: ”Ensiksi omaan saunaan”

Kotimaa | 07.08.2021 09:01

Seiska tavoitti viime viikolla pronssia 200 metrin rintauinnista Tokion olympialaisissa kauhoneen Matti Mattssonin, 28, vain muutama tunti suorituksen jälkeen. Hyväntuulinen Matti kertoi mediassa jo ennen mitaliaan paljon perheestään, ja etenkin kolmevuotiaastaan lapsestaan. Tytär oli esimerkiksi ennustanut Matin finaalipaikan.

– Pronssia tytär ei ole vielä ehtinyt kommentoimaan. Hän on kyllä huudellut onnitteluja taustalla, kun vaimoni on puhunut kanssani puhelimessa, Matti kertoo Seiskalle.

Lue myös: Olympiamitalin voittanut Matti Mattsson Seiskalle: ”Pronssi tuntuu vielä hienommalta rankkojen vuosien jälkeen!”

pusu
Matti kiittelee suuresti perhettään. – Lähipiiri on ollut äärimmäisen innoissaan mitalista. He ovat jaksaneet aina tukea ja kannustaa minua.

Valmentaja tukena

Perhe kannusti Mattia siis kotisohvalta Porista, mutta hänen valmentajansa Eetu Karvonen oli Matin tukena Tokiossakin. Kaksikon yhteistyö alkoi vuonna 2016, kun Eetu muutti valmennuspestin takia Arabiemiraateista Poriin.

– Aluksi oli vähän hakemista, ja meidän täytyi opetella toistemme tavat. Ehkä vuoden jälkeen Eetu rupesi tietämään hyvin, millainen olen ja mitkä jutut toimivat. Sitä kautta yhteistyömme on hioutunut timanttiseksi.

– Teen nöyrästi kaiken, mitä hän käskee, ja olemme molemmat sitoutuneet tähän juttuun, uimari suitsuttaa.

Matin mukaan mitään valtaisaa biletystä ei ollut luvassa pronssipäivän iltana.

– Meillä on joukkueen järjestämät pienimuotoiset kakkukahvit.

Lue myös: Olympiamitalisti Matti Mattsson ei ole uinut rahassa – perheen tuki on ollut äärimmäisen tärkeää: ”Vaimon suuntaan lähtee suuret kiitokset”

pronssi
Matti kertoi Seiskalle suunnittelevansa hyvin perinteistä kotiinpaluuta. – Poriin päästyäni menen ensiksi omaan saunaan.

Omaan saunaan

Pronssiuimaria hehkutettiin tuoreeltaan runsaasti. Perjantaina kotiin palanneen miehen suunnitelmat viikonlopulle kuulostivat kuitenkin maltillisilta.

– Poriin päästyäni menen ensiksi omaan saunaan. Sitten toivun viikonlopun yli jet lagista rauhallisissa merkessä.

Teksti:Miikka Ylä-Jussila
Kuvat:Getty Images, Lehtikuva, Instagram

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!