fbq
Kotimaa
06.12.2021 13:31
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Enni Uusitalo / Valtioneuvoston kanslia
Sauli Niinistö, Jenni Haukio
Presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion koskettava ele sodassa kaatuneille: "Muistamme, kunnioitamme ja kiitämme"
Kotimaa
06.12.2021 13:31
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Enni Uusitalo / Valtioneuvoston kanslia

Presidenttiparin itsenäisyyspäivän vietto alkoi aamulla yhdeksältä seppeleenlaskulla Sankariristille Hietaniemen hautausmaalla. Pääkaupunkiseudulla lämpömittari on painunut kymmenisen astetta miinukselle. Sekä Sauli että Jenni olivat ottaneet pukeutumisessaan huomioon pakkaskelit.

Kumpikin oli pukeutunut lämpimiin mustiin villakangastakkeihin. Asuvalinnat olivat kokonaan mustat, jopa presidenttiparin maskit olivat sävy sävyyn mustat. Sekä Saulilla että Jennillä oli myös mustat päähineet, joten korvia ei palellut.

Presidenttipari saapui sytyttämään kynttilät Helsingin tuomiokirkon alttarikuoriin kello 9.30.

Sauli toivotti Twitterissä hyvää itsenäisyyspäivää ja jakoi kuvia sankarihaudoilta sekä kirkosta.


- Muistamme, kunnioitamme ja kiitämme, Sauli kirjoittaa.

Myös pääministeri Sanna Marinin oli tarkoitus osallistua kynttilänsytytykseen, mutta hän jäi tilaisuudesta pois korona-altistumisen takia. Kuitenkin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Sanna juhli baarissa pikkutunneille saakka.

Lue myös: Bile-Sanna iski taas! Pääministeri Marin lipitti kaljaa, napsutteli sormiaan baarimikolle ja tanssi villisti Helsingin yössä - juhlat jatkuivat aamuun asti: salakuvat!

Lue myös: Sanna Marin tiesi altistuneensa Pekka Haaviston seurassa koronalle - lähti silti seuraavana päivänä bilettämään

Lue myös: Päätoimittajan kommentti uudesta bilekohusta: Valomerkki vilkkuu, Sanna Marin

Presidenttipari seuraa Presidentinlinnan parvekkeelta ylioppilaiden soihtukulkueen etenemistä noin kello 17.30 alkaen.

Kello 19.15 alkaa Ylen itsenäisyyspäivän suora tv-lähetys Presidentinlinnasta. Varsinaiset Linnan juhlat on peruttu koronapandemian takia, mutta presidenttipari on mukana tv-lähetyksessä.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »